Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Aina jos jotain viturallaan

Kerrostaloeläjä soittaa huoltomiehen jos jokin paikka reistailee.
Omakotitaloeläjä maalla ei soita minnekään, koska palveluja ei mailla ei halmeilla ole. Maalaiskotitaloeläjä innovoi kuin paraskin kuubalainen, korjaa rempat itse, joskus kera ystävien, tuttavien, naapureiden - jos heitä vielä on. Ajan kanssa korjailee. Aikaa kyllä on. Remppaakin jos jonkinlaista, kummallistakin.
Aina jokin paikka viturallaan.

Lipputangon kanssa tanssimme eilen. Kolmekymmentä vuotta sitten pystyyn nostetun, silloin niin uljaan.
Ulkonäkökysymys.
Lahonnut ei sentään ollut lasikuituinen. Rapistunut muuten iän myötä, mustaa viivaa kasvattanut kurekohtaansa alhaalta nuppiin saakka tuo hopeanuppipäinen, kymmenmetrinen. Lippunarun limoittanut.
Nurinniskoin piti koko komeus saada.

 Tuli lanko hankoineen. Ja kolmanneksi Pietu.


Mitäs muuta kuin mutterit irti ja hangot käteen, tankoon tueksi, ja salko nurin - yks hujahdus vain. "No jo on kevyttä kauraa", ihmeteltiin, "huojuvaa tosin."
Eikä tuo juuri katapulttimailaa enemmän painanutkaan.

 
Rättipesu, naru kiinni ja - takaisin ylös taivaisiin! Uljas, ryhdikäs, yhtä ylväs kuin silloin ennen.
 
Siinä askelkuviomme.
Siinä koko tangontaivutuksemme.
 
Kolmenkymmenen vuoden päästä uusi pesu taas edessä jollakulla - muulla.


 

8 kommenttia:

 1. Meijjänpäs pihalla on virtuaalilipputanko. Se on siinä, mistä puinen kaatu n. 20 vuotta sitten. Maahan kaivettu ja sementoitu rautanen u-palkkijalusta on pystyssä, eikä hievahtanutkaan, vaikka siihen autolla peruutin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi

   virtuaalilipputanko ei maha olla millonkaan viturallaan, vaan eipä lippukaa läplätä!
   Isännän viiriä joku ehotti ostettavaksi, vaan arvelin ettei sitä oo tolokun isäntä jos ei oo peltoo-mehtee.

   Poista
 2. Arvoisa tankotanssiporukka

  Täälläpäpäin on Östermyrassa joka vuosi Tankomarkkinat.
  Sieltä vois kariavikin uuvven tangon hakea.
  Ei sitte tartte autolla pelkkään jalustimeen törmäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällähaavaa virtuaalitanko on soveltuvin tuohon jalustaan. Vieressä kasvava laajalle levinnyt ruotsinpihlaja pakkoruotsittaisi sen vain runsaan kolmen metrin mittaiseksi. Voi olla, että Itämyyrän kaupungin markkinatorilla lyhyitäkin salkoja olisi kaupan.

   Kyseisestä kaupungista, jossa olen kahdesti vieraillut, on minulla vain hyviä ja lämpimiä muistikuvia. Ensimmäisellä kerralla olin soittajana erään jyväskyläläisen soittokunnan riveissä A. Aallon suunnittelemassa temppelissä. Vauhtia ja viritystä haettiin asemaravintolan aamupäivätansseista, joissa solistina oli käsittääkseni M. Allan.

   Toisella kertaa opiskelin viikon verran TYT:n sivuosastossa. Muistan syöneeni jossain ravintolassa pitsaa, jonka päälle levitin pöydällä olleesta kiposta runsaasti öljynsekaista vihannesmurskaa. Kyllä minä tiesin, mitä se oli, vaikka yllättikin itäsuomalaisiin aromeihin tottuneen.

   Poista
 3. kii voi Kyrkösjärveä kiertää.
  Ja maisemat on kuin Maamme-laulusta.
  Ei laaksoa , ei kukkulaa ...

  VastaaPoista
 4. No johan iski sensuuri Voxin kommennttiin; puolet pois !

  Siinä eellä yritin seinäjokea eli Östermyraa kehua. Isänmaallinen, monokulttuurinen, monot vaan rotanloukkuihin kii j Kyrkösjärveä kiertämään.

  Taitaa kaapelivalot vähän vilkkua hikkajiillä ? Ei mee viestit läpi, sentraalinsantra-tapettimies on linjoilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voksi

   taitaa kaapelikerät lakkoilla kun katteuksissaan tuota lipputangon (-salon), luullevat telemastoksi, korkeutta ja pyhää uljuutta ihailevat.

   Poista