Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vesilasku

Olipahan savotta tuo uretaanipursotus, muttei sentään niin paha kuin annoin ymmärtää; liioittelu lisää kiinnostusta, tai kuten kollegani sanoi: "Pittää juttua ain vähän värittöä."
Vaan vieläkin on äimän käkenä tuon pötkylän kanssa: uretaania jäi patruunaan reilusti yli puolet: kertakäyttöinenkö on satsi - ainakin pilli on pysyvästi tukossa?
No, nyt meillä on lämpökaapeli uudessa vesijohtoputkessa sekä etäluettava vedenkulutusmittari, jota itsekin on helppo seurata kun nollilta pyörähti käyntiin. Eikähän veden kulutus muutenkaan vuodessa kummaista (50 m3)ole, koska kesät omasta kaivosta saunavedet, kasteluvedet KÄSIN pumppaamme. Vesi ei kesäisin juuri mitään maksa eikä varsinkaan jätevesi.
Tuo jätevesi onkin tyyristä tavaraa, kalliimpaa kuin puhdas raanasta tuleva vesi.
Kuutio eli 1000 litraa
  • vesi = 1 €
  • jätevesi = 2,5 €
Eli käytännössä jokainen kuutio kunnan vettä maksaa 3,5 €, laskitpa veden viemäriin tai nurmikolle niin se lasketaan jätevedeksi.
Veden kun vielä boilerilla kuumaksi pesuvedeksi lämmittää, niin johan vedelle hintaa tulee. Puhuvat peräti 1/3 osan sähkömaksusta menevän lämpimänveden piikkiin!
Ei, en minä valita, toteanpahan vaan ja innolla maksan aurinkokennon kehittymistä odotellessani kuin myös ilmaston lämpenemistä: sadassa vuodessa lupaavat +5 Celsiusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti