Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tänään voin saada myyräkuumeen

Vesijohto ja viemärin alkuosa on nyt uusittu, eilen kävi Urho ja kaapaisi palasen pihaa irti. Onneksi kunnan maanalaisen vesijohtoverkoston putki ei ollutkaan alkuperäinen eli 1960-luvulta peräisin, vaan oli uusittu seinään saakka jossain vaiheessa muoviseksi. Ainoastaan keittiön allaskaapin lattia piti repiä ja pujottaa rautaputken paikalle moderni muovinen, jonka sisään lämpökaapeli ujutettiin.
Ja aatelkaas: etäluettava vesimittari nyt meillä.
No näppärät kunnanmiehet tuon tekivät ja ovat kaiken takana.
Siinä samalla muoviviemäriä vedettiin entisen betoniviemärin sisään, kunnes ennen viemärikaivoa teki topin, tuli vastaan kulma, josta uusi putki ei taipunut. Siihen jätettiin ja parin viikon perästä palataan asiaan, silloin voidaan ohittaa likakaivo ja lähettää alapään lähetykset suoraan kunnan putkien kuljetettavaksi kohti parempia seikkailuja eli kunnan puhdistuslaitokseen. 
Täksi päiväksi jäi omalle kontolle ryömiä talon alle villaa kietomaan putken ympärille, jottei vilu ja pakkanen talvella pane niin herkästi; tosin onhan siellä putken sisällä turvana se kaapeli.

Villa on entistä hiiren/myyränpaskoineen. Sen verran pienet tilat siellä rossipohjan alla, ettei sinne niin vain uusia villoja kuljetella. Vaan kuitenkin sen verran korkeat tilat talon kivijalassa, ettei home ole talonpohjaan asettunut kun tuuletusluukut on puolet vuodesta auki pidetty.
Ei muuta kuin rönttövaatteet päälle ja suusuoja nokan eteen ja ryömimään, mylläämään villamyllyyn!

- Köh ja kröhkröh...jatk.
pillipullopursotin


2 kommenttia:

  1. Myyräkuume iski joskus parikymmentä vuotta sitten. Kuume nousi äkisti ja vei jalat alta. TK:ssa vanhempi sinkkunaislääkäri kysyi, ensiksi, että mitäs terve mies täällä tekee ja olenko "pelehtinyt myyrien kanssa". En myöntänyt, vaan kerroin, että kissat niitä kantaa sisälle. "Ei se kissoista tartu", kuului vastaus. Osastolle vaan, ja antibioottia litrakaupalla suoneen. Ei toita mittään, vievät KYSSIIN, jossa viikko vierähtää. Myyräkuume se on ollut, siellä sanovat. Sen virus kun vaan kuulemma ei jätä mitään todistejälkiä vierailustaan. Tehtäväksi jäi täyttää kannuja ja ilmoitella kaikki nesteiden nauttimiset, jotta toimiiko selkämunuaiset (hämäläinen anatomiatermi), ja tuleeko kaikki pois, mikä on sisään mennyt. Huonekaverina oli nuori mies, joka oli saanut telkkarin ja videot, joilta sitten katsottiin Italowesternejä.

    VastaaPoista
  2. kavi

    vienee jonkin päivän ennen kuin vilulla puistelee.

    VastaaPoista