Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Vaivaisukot Kerimäen kirkossa


Maailman suurimpaan puukirkkoon, 3500-paikkaiseen, on kesäksi koottu puolensataa vaivaisukkoa eripuolilta Suomen seurakuntia eli puolet Suomen puu-ukoista.


Asian tiimoilta Kerimäellä -  jota kuntana eikä seurakuntana enää ole! on kuten Punkaharjukin osa Savonlinnaa -  pidettiin viikonloppuna hieno seminaari, josta lohkesi kuulijoille paitsi tietoa vaivaisukoista niin ennen kaikkea kuvausta köyhäinhoidosta, puuttenalaisten, vähempiosaisten auttamisesta ennen ja nyt.
Asiantuntijakaarti oli kattava, vaikka tuskin juuri nämä asiantuntijat ovat ikinä minkäänlaisessa puutteenalaisuudessa itse eläneet.

Yleensä itse poimin tilaisuuksista epäolennaisuuksia tai joitakin detaljeja, jotka eivät välttämättä käsittelyssä olevan asian ydintä ole, mutta ovat jollakin tavalla omaa ajattelua liippaavaa.
Nyt poimin kaksi:
  1. Emerituspiispa Eero Huovinen kehotti tutkimaan toisinajattelijoiden, omasta ajattelusta poikkeavien ihmisten ajatuksia - niistä oppii eniten, niin hänen opettajansakin Tiililä aikoinaan kehotti oppilaitaan. Se jos mikä opettaa suvaitsevaisuutta.
  2. Emeritusproffa Seppo Knuuttila puhui kahdesta todellisuudesta tai oikeastaan kahdenlaisesta realismista: ulkoisesta ja sisäisestä. Sisäinen todellisuus voi olla täydellistä fiktiota, joka kantajalleen on totisinta totta. Minkä mielikuvitusmaailman, silti todellisen, realistisen maailman moinen ajatus tarjoaakaan! Eikä tarvitse kantaa haihattelunhäpeää!
Tilaisuudessa julkistettiin Maahengen kustantama kuvateos Suomen kaikista 'toiminnassa olevista' vaivaisukoista hyvin kuvituksin: Otso Kantokorpi Vaivaisukkojen paluu.


 
kohdassa
08.06.2013 = Vaivaisukot ja -akka Kerimäellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti