Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Lääkärissä etänä

Toisen klinikka sijaitsee Englannissa, Toisen Suomessa. 

Portwenn ja Saarijärvi siis napapaikkoina. Molemmat lääkärit ovat lopettelemassa uraansa, joten kiirettä pitää päästä puheille. 
Itse asiassa Toinen on jo ripustanutkin lääkärinnuttunsa naulaan, Toinen vielä ottaa kolmena sunnuntaina vastaan tunnin verran.

Toinen on lääkäri ihan oikeanaidosti, Toinen, se Englannin lääkäri, vain näyttelee olevansa Doctor.
Eli 
Tohtor Tapani Kiminkinen ja Doc Martin Ellingham. Maalaislääkäreitä kumpainenkin.


Harmi että vasta kymmenen vuoden jälkeen älysin tehdä tuttavuutta jälkimmäisen tv-sarjatohtorin kanssa, nyt kun enää kolme sunnuntaita jäljellä ja mies häipymässä arkistojen aarteisiin. Veikeä verikammoinen tohtori, jolla ei juuri minkäänlaisia sosiaalisia taitoja, mutta tietoa ja auttamiskutsumusta sitäkin enemmän.

Entäpä tämä toinen tohtor, oikee liäkär - sosiaalinen shouwari jos mikä! Tuli tuo kerran todistettuakin. Ja nyt hänen vastaanottonsa suljettua, kirja auki; Maalaislääkärin muistelmien, Tammi 2023, kimpussa hykertelen. 
Loppulausunto ja diagnoosi: kansankielinen asiantuntija, jonka luokkanousu pientilan hevosharavan pukilta ihan jonniinmoinen.

👀
📖 Näinkö kepoisasti tuli kuitatuksi yksi kirja-arvostelu?! 📕

Kirjavinkeissä
🏂  +0°C hiihdot  16+8 km / 369 km / € = 63 h

3 kommenttia:

  1. Molempien nuitten näköradio-ohjelmia on tullut silloin tällöin seurattua.
    Tämä Kiminkinen on lääkärinä vähän niinku Stubb olisi pressana.
    Ja Doc Martin on enämpi niinku Haavisto. Paitti että puolisona on naisoletettu. Ehkäpä vertautuukin Sauliin ...

    Martinin kohalla oon miettinyt, mitenkä on selvinnyt mielikuvitusopintojensa alkuvaiheet, kun ei siedä nähdä verta. Onko vältellyt ryhmäopetusten verisimmät vaiheet ... jo verinäytteen ottamiseen kun liittyy se, että pittää nähä jotta tuleeko sitä verta siihen putkeen.
    Tai näyttelijänähän toki voi suoraan hypätä valmiin lääkärin rooliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa se tuon tohtorin fobia on myöhäsyntynen?
      Tirskautettu vastaanotolla jonkun potilaan kanssa verinäytte vaikka väkivaltasesti. Eli potilas läväyttäny tohtoria nokkiin taikka tohtor tottelematonta ja väkivaltasta potilasta. Siitä kammo.

      Antas muuten oivan pohjan monenlaisillekin sarjoille, jos jokin peruspilari ei kunnossa: opella karttakeppi katki, pankinjohtajalla laskutaito, puhumattakaan mäkihyppääjäeetwartloilla jne...

      Poista
    2. Kun meikäläinen kävi kansakoulun kolmatta luokkaa oikein maalaiskoulussa, niin meijjän vanha naisopettaja, ainakin satavuotias, istui villahuivi hartioillaan kahden pystyuunin välisessä kanjonissa ja veti hirsiä.
      Saman luokkahuoneen yläluokkalaistytöt, ne neljäsluokkalaiset, hoitivat opetuksen.
      Eikä ollut karttakeppiä niin kellään !
      Jotta hyvin on meikä saanut evästystä opintielle ...

      Pankinjohtajille riittää usein ynnälaskutaito. Jos menee vähennyslaskun puolelle, niin eiku kenkää takapuoleen.

      Mäkihyppyrintamalla suomalaishyppääjät ovatkin jo pääosin oppineet eetwartin tavoille, joskin onnenkantamoisia sattuu ... niinku vähän Aalto-liikkeen tapaan, ensin tuleepi ynnäaalto, ja sitten vastavoima, se Antti Aalto ...

      Poista