Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Äänestämässä

 - Naista naista ... puhisi Onni Eläkeläinen sarkanuttua päälle vetäessään, pressaäänestykseen lähtiessään, vähän niin kuin Onnin anoppi aikoinaan eteisessä ulsteria sovitellessaan hönkäisi: - Puavoo Puavoo ...

Valinta karsi heti nuo ukonroikaleet kaikki pois, jäljelle jäivät nämä kolme kandidaattia:

YLE VAALIKONE

Kaksi äärinaista: toinen oikealta, toinen vasemmalta. Ristillinen ja ristitön. Sitten vielä tämä Jutta, jonka kanssa oli kaulailtu joskus Jyväskylän vappuhulinoissa.

Siinäpä Äänestäjällämme pulma, kenenkä kahden päälle rastin ruksaisi ja kuka jäisi koppiin vietäväksi. - Matkalla eikö tuo ratkeaisi, kun oikein puntaroisi.

Äänestäjä OE kaivoi potkurin liiteristä. 
Suvikeliksi oli sää itsensä puristanut; luisto mitä mainioin.

"Kelpasipa potkia akkoja äänestämmään!" päästeli Onni ilmoille ilonsa.
Maikin kohdilla kirkon jälkeen oli päässyt puntaroinnissaan siihen kohtaan, missä mietiskeli eutanasia-asiaa. Sadatteli kun ei tullut vaalikoneita räpellettyä, sillä niistähän olisi selvinnyt armoako vai eikö.
 
"Ei varmana hyväksy Sari", vakuutteli OE taakseen vilkaisten ja kirkontornin kukonnokasta tuulensuunnan varmistaakseen. Siis Sarille kenkää.
Jäljelle jäi kaksi, joista ei  arvaa, vaikka enempi tuntui että Li soisi. 

Osuuskaupan risteyksessä, kun kunnantalon vaalihuone jo oli näköpiirissä torin laidalla, karahti potkuri hiekoitukseen; Urhon-kehno oli ehtinyt käydä levittämässä soransa ajotielle.
 "Kumpikohan noista naisista ois enempi moottorivastainen?" välähti Onnin mielessä siinä hiekan päällä potkuria raahatessaan. "Siitä sais plussan. Ja toisen jos kieltäs rallit ja vormulat."

Yhä epäolennaisemmaksi Äänestäjällemme kävivät äänenantoperustelut ja presidentin tehtävät, ja kun vielä vaalihuoneiston ulko-ovella putkahti päähän ja tuli tenkkapoo jotta entä kumpiko ois vähemmän Halonen. 
Sitten ovi painautui kiinni ja Äänestäjämme hävisi meiltä näkymättömiin.
 
Hyvä jotta hävisi: vaalisalaisuus se on Onnillakin. 
Tiedä vaikka pelkän viivan vetäisisi, taikka Tuppia tahi pirruillessaan Ameriikan Rumppia äänestäisi - politiikkamiehiä kun ei OE ole lain. 

Kirjavinkeissä
tänään
Teronen & Vuolle: Urheilijoiden voittoja ja tappioita - Kiveen hakatut

🏂  +1°C hiihdot  km / 307 km / € = 54 h

6 kommenttia:

  1. Tämmösenä tementtinä mutta valveutuneena vanhuksena sitä pittää nyt Koiviston jälkeen sitä Reeniä äänestää.
    Kyllä se Elisapetti hyvin pressana pärjää, kun on hävittäjälentokoneellakin lentänyt ... eikä tipahtanut ...

    Hyvin se pärjää sen Korpatsovin kanssa, kun mukavia liverteleepi ...
    Vitsijä vääntää Pikku oravaisten tappelusta ja myös yhestä svedu-Tööpelistä, joka sentään ymmärsi peittää otsamustelmansa toisin kuin eräät ...
    Varmana se Reeni Porkkalan neuvottelee takasin Suomelle ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voksi, sir

      Panneutua piti yön yli lähdetietoja tonkien toveripovari V:n ajankohtaisiin tartuntoihin:
      Kirkko ja kaupunki -lehteen lähteen pohjaan, ja ennen kuin tarkastelemme asiaa lähemmin, pyydän kiinnittämään huomion lähteen kirjoittajaan, eli kunhan ei vain olisi sen Ingvar S:n poika.

      Elisapettisi hönkäisee haastatelussa kiertelemättä mielipiteensä naapurivaltion silmäätekevästä bassoäänisestä miehestä:
      "Hän on huijari ja sliipattu kettu."
      Ja monesta muustakin ajankohtaisesta asiasta pääset jyvälle, kun menet osoitteeseen:
      https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/-rauhanvalittajana-tyoskennellyt-elisabeth-rehn-vladimir-putinin-kanssa-ei-kannata-enaa-keskustella-
      Muistathan kuitenkin koputtaa Ovea.

      Poista
  2. Tuli viime lauantaina käytyä, kun tuohon mäelle tällääntyi kirjastoauto, joka liikkuvana äänestyspaikkana ajeli aikataulun mukaan kaupunkimme haja-asutusalueilla. Oikein varulta passin pistin paidantaskuun, vaan ajokorttikin kelpasi. Ensimmäisellä kierroksella äänestin immeistä, jota olen arvossa pitänyt, vaikken henkilökohtaisesti tunnekaan.

    Arvelen, että toinen kierros on kannaltani jotta ruttoko vaiko kolera, osallistumishaluni riippuu tosin, että kuka rutto ja kuka kolera. Ei vaines, kyllä minä käyn, ennakkoon ilman muuta senkin. En satu vaalipäivänä olemaan varsinaisen äänestyspaikan ulottuvilla.

    Sitä minä olen taas(kin) ihmetellyt, että täytisenkö takia niitä kannatusmittauksia pitää melkein joka päivä ilmoille suoltaa. Taikka tietysti sananvappauven nojalla niin passaa tehä, mutta olen näkevinäni jotain sellaista, että suuren yleisön mielipiteisiin siinä jotenkin vaikutetaan. Että kun Erkkikin äänestää Tuppia niin mitä jos sinäkin.
    Ja sitten kriittisenä, itseänikin kohtaan, rupean miettimään, että mikä kehvelin salaliittoteoreetikko se minustakin on tullu, minähän en näistä Rumppiloista ja Vihtoreista välitä.

    Sorakielisen entisen naapurin sanoin: "Politiikka on kierloa pelijä!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äej

      Politiikka herättää intohimoja, siksipä vissiin OE äänestää aina naista. Miten sitten toisella kiekalla käynee, jos loppupelissä vastakkain onkin kaksi miestä, ja vänkäraossa OE joutuukin äänestämään toista: valinneeko enemmän naismaisen miehen?

      Eli sillonhan OE on tuossa manitsemassasi: rutto vaiko kolera? -tilanteessa.

      Mitä kalluppeihin tulee: yhtä turhia ovat kuin meteorolookien myrskyennustukset - pitävät paikkansa tai eivät pijä.

      Vaan usko pois: Tuppi koko potin korjaa, sillä sillä on sen verran jerkkua takana - rahatemokratia kukoistaa niinkun Uue$aAssa. Vaikka parempi sekin kuin ruplatemokratia.

      Poista
    2. Pakkohan tässä on uskoa, kun kerran opettaja sannoo. Muistelen, että kuuvetta tai seihtemättä vuotta kävin kun ensimmäisen kerran uskalsin sannoo opettajalle vastaan.
      Ja kun muusikoksi opiskelin, niin en mylykyttännä yhtään.

      Saattaa se Tuppi hyvinni kentän korjata, sillä on rahamiehet takana ja käytös on ollunna korostetun valtiomiesmäinen.

      Poista
    3. äej
      perempi pitää mölyt mahassa, suattaa joutua muuten nurkkaan eli karsserikoppiin - sieltä et sitten iänestämmään piäse ratkasukierroksella. !!

      Huovisen Veikolta saattas löytyä muutama mojova juttu noista rahamiehistä. Haanpäästä puhumattakaan.

      Poista