Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 11. tammikuuta 2024

Koskettavaa kirjallisuutta


Marjo Lanér 

Jotenkin tuntuu siltä, vähän oudolta ja pohjattomalta, että en selviä tästä kirjoittajasta /uudesta tuttavuudesta pelkällä yhdellä kirjalla, vaan täytyy, on pakko, tutustua ja uppoutua useampaan teokseen.

Oletetut, jota luen, on napakka novellikokoelma - siinä ei turhia läyrytä. Novellit ovat parin sivun pituisia, tiivistettyjä, silti runsassisältöisiä vähemmän hyvin menevistä (menestymättömistä) ihmiskansalaisista. Ettenkö sanoisi Kaurismäellekin kelpaavia. Myös Arto Salmisen Varasto- ja Ei kuorilais-miljööläiset ja Jarmo Ihalaisen kylmähköt ihmishahmosukulaissielut sopisivat passelisti täyttämään Lanérin henkilögalleriaa.

Kalseahkonlämmintä saattaisi olla oiva sanasekoitus vallanmainiosti kuvaamaan Marjo Lanérin tyyliä Oletetuissa

Kirjailija asuu Outokummussa. Ihmekös sitten jos novellihenkilöt vähän oudohkoja, eikä kai senkään takia tavanomainen taida olla tämä kirja-arvostelunikaan. Vaan ainakin ne, jotka ovat Ihalaisen / Salmisen lukeneet ymmärtänevät syvällisen sanomani nokkeluuden alta.

Kirjokansi 2022
Kirjavinkeissä

🏂 +1°- -9°C hiihdot 6+8 km / 235 km / € = 41 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti