Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Äitinpäivä

Pannanpa taas kynä kulkemaan ja otetaan yhteys sinne matkanpäähän, sinne mistä etemmä ei enää ole tarvetta päästä ... 
... pikkuhiljaa alkaa hahmo ollakin tuossa yltöhollilla, puheen päässä.

Aika näkyy kulukevan, mitä siitä on jo neljä! ajastaikka pyörähtänyt kun viimeksi rupateltiin. Täällä sotivat ja rähisevät yhtenään, lienet seurannutkin. Tuo naapurihan se kukkoilee kuten sillon kun olit täällä. Vaan mitä sitä Sinulle?

Ai ettei sen kummempia kun lepoa ja rauhaa yllin kyllin, just sitä mitä puuttui täällä vaellellessa. Muutenkin ruhtinaalliset olot, ja maailman melskeet ulottumattomissa kajahtelevat, jotta voi helposti sivuuttaa jylyn ja nauttia rauhasta sitäkin enemmän. Parempi on turva kuin Natossa!

- Entä tämä yöllinen euroviisu, se Käärijä, kuuluko siellä kuvioihin?

Tässä kohtaa pitää hiljaisuutta kotvan, vähän kuin eilisiltainen Mertaranta, joka katosi ja muuttui yhenäkin Saukkosen ääneksi, kunnes palasi muutaman minuutin jälkeen selvittämään kiekonkulkua Saksaa vastaan.
- Ette mahtanu kahella pahemmin viisuja ettekä lätkää?

Tätä ärsytystä yhteys kaipasi, alkoi kuulua jo melko kunnolla ja katkeilematta:
'Vai ei muka kahottu! Kaikilla semmonen jännitys vaikka meillähän periaatteessa tulokset on tuolla purkissa aina valmiina, jos kantta vähän raotettaisiin. Vähän niin kuin teillä Ruudussa jo heti -katsottavissa. Vaan mitä jännitystä siinä olisi sillon missään.'

- Ihanko totta, jotta teillä oma raati siellä oli! - Oliko asu vapaa vaiko vihreä väriltään?
'Täällä mitä asuja tarvita...!

Niin niin, enpä tuota taho muistaa, jottei siellä asuja hengelle tarvita. 
Ja selvisi kyllä että ZaZaZaa oli sielläkin Vau!  Mutta ei tuo kovin taivaalliselta kuulostanut. 
- Lienettäkö sittenkään ihan perillä, matkanpäässä maalissa...
'ZZZzzzZZZzzz...'
- No eläppä eläppä! Leikkiähän minä vaan. 

- Täällä muuten sama myllinki ja samat nimet näkyvät jylläävän kuin viime yhteydessä neljä vuotta sitten. Nyt Orpo muodostaa hallitusta ja no Rinne on ulkona, mutta isähän hältä on teille sinne suuntaan jo tulossa. Nykyinen pääministeri on lopettelemassa, pyyhkiytymässä uuden tieltä. 
'Piäsöö Sanna-uupunuraukka kunnolla pilettämään ja rentoutumaan, sitä myö tiälläi yläilimoissa toivomma.'

- Jotenkii tuntuu että oot siellä piristyny ja vironnu näistä maallisista ajoista. Kipakoitunu jopa, mikä on hyvä vaan. Josko saatas tätä kontaktia tihennettyä tästä eteenpäin.

'Kynästäshän se kiinni on, sen kun pyörittelet pännääsi tiuhemmin. Täällä on sen verran luppoaikaa jotta vastataan kyllä. Ja mielellään, niin suku saa tietää jotta hyvin pyyhkii.'

Pannaanpa pännä pyörimään entistä useammin, ja kiitokset Sinulle, hyvä äiti olit kaikin puolin sen ajan mitä sitä nyt tässä maallisen taivalluksen alkupuolella ihmistaimi äitiä tarvii. Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Näin äitienpäivänä muistuu mieleen, jotta Vennäänmaalla oli ennen jnkl. järjestö tai vapaamuotoinen yhdistys, jonka nimenä taisi olla Sotilaitten äidit.

  Lieneekö yhdistys sittemmin lakkautettu, julistettu ulkomaiseksi agentiksi tai vielä pahempaa ?

  Jos sillä yhdistyksellä olisi vielä julkista toimintaa, niin voisi vaikka käyvvä Putinin luona sanomassa pari valittua sanaa.
  Lainaisivat aluksi vaikka sen Prigozinin viime päivien videopuhetta.

  Nimimerkki ulkomainen agentti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. U Akentti,
   tässäkin tapauksessa parempi, jottei nimimerkkisi VP toimi (luulenpa että olet jo noihen ulkomaan urkkijoihen listalla - ja eivät sen takia taho päästää ääntäsi kuuluville: häirintää häirintää - puolin ja toisin. :))
   Meikäläisen parempi olla muuten vastakommentoimatta.

   PS
   Tuomi kukkii täällä jo.

   Poista