Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Valinta


Nyt nuo kirjat on selätetty; melko kauan siinä menikin - tarkoituksella. 
Olivat sen verran merkityksellisiä teoksia, että kannatti tarkoin paneutua sisältöön ja sanoihin.


Nyt kun Albaniassa ja Unkarissa on vierailtu ja ennen kaikkea oltu ja eletty. Ja nähty, ettei alkoholilla juuri merkitystä ole, sitä nautitaan sen kummemmin humaltumatta.
On aika vaihtaa maita ja mantuja.
 
Työnnynpä tuohon yltöhollilla sijaitsevaan 'rakkaaseen' Pietariin näin etänä - sen pikkujeppanan ulospuhaltamista odotellessa. 

Johann Hulkko /Tammi 2009
Leena Valmu /Docendo 2023
Jos ei Szalain Unkarissa eikä Ypin Albaniassa viinalla aikaa tärvätty, toisin lienee Hulkon Pietarissa, jonneminne aviovaimo on pakenemassa Ahmatovan Annan suomennoksista vertailevaa väitöskirjaa väsäämään. Sen aika näyttää, onko oletus oikea, alkulehtiä vasta kääntelen. 


Ollaan hädin tuskin päästy Pietariin, väikkärin tekijän entiseen opiskelukaupunkiin, johon Antti-aviomies ei suurin surminkaan astuisi toista kertaa:

"Vaikka kuljetin häntä kolme päivää tsaarien entisissä kodeissa ja kesäpaikoissa, Antti ei janonnut olutbaareja, neuvostorakennuksia eikä Kesäpuiston varjoa. Vaikka silmät söivät kolme päivää kultaa, meripihkaa ja jaspista, Antti vain paasasi siitä. kuinka ydinvoima oli petetty lupaus. Iltaisin olin uupunut. Hän ei ollut nähnyt Pietarissani mitään."

Entä tämä toinen, Ulos baarikaapista, tosi tapaus naisesta huipulla, joka pitkin Eurooppaa lentelee ja työskentelee viinan voitelemana, kunnes on aika herätä ja yrittää raitistua. Tässä tapauksessa Leena Valmu, filosofian tohtori, biotieteen dosentti, päiväkirjoittaa henkilökohtaisen raitistumisprosessinsa. 
Mielenkiinnolla tästä tosiasioiden kimppuun - peukalot pystyssä. 

Kirjavinkeissä
tänään
Marja-Leena Tiainen: Karjala comeback
josta myös täällä

4 kommenttia:

 1. Eilen, jos Jumala suo, vietettiin Vennäänmaalla juhlaa jolle näin sanktioaikana on annettu deskriptiivismaterialistinen nimi Voiton päivä !

  Tuntemattomassa sotilaassa taisi olla stm Vanhala, joka huuteli rintaman yli Tiltulle, jotta tuu sää hakeman leipäs päälle voita.
  Mutta ei sitten tullut, ainakaan heti käskyn käytyä.
  Sarrrrjatulta hieman päästeli.
  Arvometallinsiirtoa vanjalta tsuhnalle !

  Voin puutteen ohella näyttää Kurkiopasta, Äiti Venäjän isoisää vaivaavan myös tankittomuus.
  Yks ainoo Sotka oli paraatipaikalla, kun ne muut on jo räjäytetty Ukrainassa.

  Sotkan munan tulevaisuutta taitaa Putin pähkäillä.
  Jahka on atoomipommiloitansa aikansa maailmalle viskellyt, niin kuin on uhkaillut, niin sotkalla olis taas töitä. Pitäs maailma uuvelleen luoda.

  Greta Thunbergin ennustuksia tuo tapettimies jo toteuttaa, hävittää maailmaa. " Era hus brinner, människor dör " sano Koulupinnari-Gretakin.

  No, täällä Sivistys-Euroopassa vietettiin eilen samaan aikaan Eurooppa -päivää.
  Sen muistoksi, että Saksa ja Ranska lopettivat sotimisensa ja perustivat Hiili- ja teräsunionin, tämän EU:n alkumunan.

  Sikäli meni homma pieneen, että hiilestä ja sen dioksidista on teologian tohtoori ( HY ) Greta Thunbergin oppien mukaan tehty Tellus-planeetan vaarallisin aine.
  Teräskin pitäisi viherryttää, heittää hiilet huut helkkariin, ja valmistaa vedystä !

  Rikollisjärjestöksihän tämä EU onkin muuttunut, kun myrkkyjä kylvää, ja vielä asiaa juhlistaa iloisella oodilla. Vaikka se Beethoven oli ihan syytön !

  Nyt kun vetyterästä ruvetaan sähköä tuhlaten valmistamaan, niin sillä varmistetaan ainaskin se, että Kiinan ylivalta hiiliteräsmarkkinoilla sen kuin vahvistuu.
  Kiinahan on sikäli kaukaa viisas, että on maaperäänsä varannut riittävästi kivihiiltä, ja samalla vallannut vihermineraalien maailmanmarkkinat 90-prosenttisesti.

  Norski Wittusen ystävällisesti lupasi Inkoon puretun hiilivoimalan tontille perustaa vetytehtaan. Neljä miljaardia tarttee suomipojalta, -tytöltä ja muunsukupuoliselta rahaa ja lisäksi kymmenykset Suomen sähköstä ! Hyvin ymmärtää W suomalaisen sielunelämää, tai ainaskin poliitikkojen. Ja varhaisdementiaa ...

  Jotta jos vihreää siirtymää vetyteräksen, tuulimyllyjen, sähköautojen tai aurinkopaneelien keinoin me läntiset sinisilmät yritämme, niin kiinalaisilta on ostettava kaikki raaka-aineet sun muut romppeet ... ja ne kivihiilet lisäksi, kun muuten loppuu meiltä energia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tuon tapettimiehen kanssa olit niin pal oikeessa jo vuosia sitten, jotta täytyy ruveta silmä kovana seuraamaan tätä Kiina-projektiasi.

   Nyt kyllä täytyy kumota vanha väite ja sanoa, että nimi miestä pahentaa:
   Tämä norskin nimi Wittusen täytyy olla Hans Fredrik Wittusenin oma vankka vihje tulevasta plörinästä.
   Ihme jos eivät Fortumin rauramot ole jo käsiojossa työntämässä seteleitään Wittusenille; näin nämä usutettavat talousnerot voisivat uusilla munauksillaan unohtaa Uniper-kaupoissa tehdyt munaukset eli saksalaisten kus-pissitykset:
   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/fortumin-myyma-uniper-takoi-valtavan-6-7-miljardin-euron-voiton-alkuvuoden-aikana/8692306#gs.xou7n8

   Poista
  2. Siinä oot hikkaj ihan oikeessa, jotta Fortuminkin pomoväen pitäs perehtyä vanhan kansan viisauksiin ... kuten, ettei pidä tappaa kultamunia munivaa kanaa ... mutta niinhän se on, jotta huolimattomasti ovat viisauksiin perehtyneet, ja munivatkin ite !

   Poista
  3. Voksi, sir

   Tuhkamunaporukkaa!

   Poista