Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Lapset saastututtavat

Vähän tekopyhänä ellei peräti hurskaana tässä pyöriskelen luettuani kummallisesta näkövinkkelistä, etten sanoisi kieroutuneesta, tämän:

Heidi Viherjuuri / Henna Ryynänen - Mäkelä 2023
Lastenkuvakirjahan tuo on.

Mutta kun lukuhetkellä ei lasta näkynyt mailla ei halmeilla, luin sen itseni iloksi tahi suruksi piittaamatta genrestä eli lajityypistä.

Rakkauden sanoman lisäksi hain älypuolen sanomaa tytön mummolanmatkasta, ja löysinpä tuon kirjan toiseksi viimeiseltä aukeamalta, mummon huristellessa autollaan paljaaksi hakatun metsän halki. 
Tytön miettiessä: missähän linnut nyt laulellevat.

Jos kysyjä olisi aikuinen, nostaisin sormeni ja sanoisin: 
"Katso itseäsi! Olet Guilty. Tähän pisteeseen päästyäsi olet tuhlannut luontoa ruhtinaallisesti. Kakistelepa tännetulovälineesi ulos!"

- Linja-auto. Hissi. Juna. Lentokone. Liukuhihna. Hissi. Metro. Pikajuna. Mummon auto.

 "Niinpä!" tuhahdan kuin Linkola parhaimmillaan. "Siinä on jalanjälkeä nokko!"

Ykskantaan ajateltuna: Pelottavia nämä nykyiset lastenkirjat, siinä missä entiset Punahilkat susineen ja Hannut & Kertut sokeine noitineen.

Pahapa tässä tosissaan on hurskastella, koska tuli tänäkin päivän käytettyä noista kulkuneuvoista viimeistä, mummon autonrotteloa, kaupunkireissulla 
päästäksemme tänne:
Lisää
sapuskaa/sapiskaa
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Se on vähän siitäkin kiinni, että missä asuu. Herrain Helssingissä en näe legitiimiä syytä käyttää henkilöautoa, vaan sinun ja minun asuinpaikoilla semmoista tarvitaan, jos ei muuhun niin helssinkiläišten kuskaamiseen liikenteen ulottuville. Tai että käymään kaupalla.

  Pyöräilen puolet vuodesta 24-26 km työmatkat yhteen suuntaan, jos ei hirmusateita ole vastassa. Loppuvuoden ajan vähäpäästöisellä autolla, kun ei oo varaa ostaa linja-autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   syrjäseutulaista ei auta muu kuin oma auto tahi muutto pääkallonpaikalle (ei hauta), mikäli aikoo hengissä pysyä (ruoka/terveys). Takseja ei enää ole (Sipilä/Berner).
   No pyöräily (mikä ettei)!

   Tuommoinen lastenkirjan lukeminen, kuten yllä tein: en suosittele lapsosille. Lukijalle itelleen se antaa väljyyttä. ;)
   Jätettiin tuo Mummola-kirja päiväkodille käyttöön, toivottavasti 'hukkalaiset' lukevat oikealla tavalla. :)

   Poista