Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Vaalikone saa seuloa ääneni

taktista äänestämistä

– Jokainen joka miettii taktista äänestämistä ja sillä vaikuttamista tulevaan hallituspohjaan, on melkoisen valveutunut ja sofistikoitunut äänestäjä YLE

Valveutuneena ja sofistikoituneena äänestäjänä katson Luakkosen puolueettoman lehen Vaalikoneesta, että ketä sitä pitäisi äänestää. Vaalikone tietää, mutta äänestän toisin. En halua äänestää kaltaistani: hänenhän täytyy olla paljonkin pöljä, jos on kaltaiseni.

Katson koneelta, kuka vähiten muistuttaa minua, häntä äänestän.

Varmistan vielä, ettei äänestämälläni henkilöllä ole mitään läpipääsymahdollisuuksia, koska koskaan, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, en äänestä varmoja läpimenijöitä, vaan varmoja läpimenemättömiä. 

Sillä mitä sitä nyt varmoja läpimenijöitä äänestäisi: hehän menevät joka tapauksessa läpi. Paitsi Eino 'Elä jätä tipalle' Poutiainen aikoinaan.

Äänestämässä käyn aina, sehän on kansalaisvelvollisuus. Jos asuisin tuossa yltöhollilla olevassa nuapurvaltiossa, kävisin ilman muuta äänestämässä: pakkohan se olisi, ettei tulisi seurauksia.

Siispä vaalikone pyörimään ja tuloksia manipuloimaan! 
Siis ensimmäiset tulevat viimeisiksi, viimeiset ensimmäisiksi. 

Nelikko kummastakin päästä koneeseen seuloutumaan; häntäpään kvartetista teen sitten valinnan, kunhan loppuviikon vielä pohdin jotta kuka kumma saa äänivaltani.

Ja 
tässä koneen valkkaamat tulokset eli molempien päiden kärkinimet:

Sopivimmat  4
↓↓


Sopimattomimmat  4
↓↓

Näistä neljästä jälkimmäisestä teen sitten lopullisen valinnan - täytyykin ottaa heihin yhteyttä: kenen kantti kestää 'tätä'.

Kirjavinkeissä

🏂 hiihtämiset -5°C 11 km  777 km /€ = 122 h

6 kommenttia:

 1. "Sie se et vahingossakaan puhu asiaa", sanoi Norssin ope Hikkaj:lle aikoinaan ja osui oikeaan - paitsi ei tänään. Luulin tosiaankin, että "vaaleista" ois sanaleikki. Ja nimim. "nykynuoreen" täytyy laittaa lainausmerkit, unohtui viimeksi.

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon,
   nykyvanha

   Poikkeus vahvistaa säännön, myös politiikassa.

   ps
   Ainu vaaleus ois löytynyt tuolta kiellettyjen osastolta, näemmä. :)

   Poista
 2. 52 % on kieltämättä tuloksena umpisurkea, mutta jonkun täytyy aina tämäkin rooli kantaa. Käy lukemassa, oletko sinäkin kaikesta kanssani täysin eri mieltä!

  https://liberaalipuolue.fi/eduskuntavaalit-2023/santeri-laustela/

  - Santeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santeri

   Kiitos kun vastasit ihan julkisesti, tähän saakka vain sopivimmat ovat vastanneet selkeään tulokseen.
   Eli mies se on hävinnytkin! :)
   Eikä nyt voi jatkaa niin kun jatko tuolle sanonnalle kuuluu: 'ja huono mies onkin'.

   Pitääpä tarkistaa mistä nuo 52 / 48 -prosentit muodostuvat.

   Poista
 3. Minä tuota kävin äänestämässä jo, kirjastoautossa. Katoin minä niitä konneita, mutta tunnen henkilökohtaisesti muutamankin ehdokkaan. Valitsin kotikaupungin ihmmeisen, jota pidän täysjärkisenä ja suunnilleen samoja asioita tärkeänä pitävänä kuin itekkin olen.

  Muutkin tuntemani ovat täysjärkisiä, vaan heillä on vähän kovemmat arvot kuin itelläni, heikomman aineksen lukkarilla.

  Eihän se minun ääneni saanu läpi tietenkään pääse. On liika paikallinen, ja tämä Varsinais-Suomi on aika iso ja moninainen alue. Saatto olla väärää puoluettakin.

  Mutta sanaseni silti sanoin, ja minulla on oikeus rutkuttaa myöhempinä vuosina, jos Luoja elinpäiviä suo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej
   - natolainen tervehdys!

   Onnittelen uskalluksestasi äänestää, hypätä syvään päähän sen kummemmin kahlaamatta.
   Miula vielä arpoo; katotaanhan mitä nuo seulotut ehdokkaat vastailevat - ja sitten valinta. Moni on muuten mailitse vastannut, mistä kiitän heitä näinkin.

   Ja onhan meillä tässä oman tien varrella naapurissa valittavana myös 'Jytkähti' KK, joka on tuossa oikealla (ja muutenkin oikealla) Luetuimmat-listalla ainakin vielä tänään.

   Poista