Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Pyhäinsukupuolineutraalienpäivä

lapasesta lähteneitä

Pyhäinmiestenpäivä nimenä oli liian osoitteleva ja se muutettiin pyhäinpäiväksi. Moinen turha harhaprosessi olisi kiireenvilkkaa peruttava ja tuo ei mistään kertova uudistettu nimi muutettava nykyaikaisemmaksi, so. otsikon ilmoittamaksi.

Kun kerta historiallinen kekrikään ei tunnu nykyeläjille uppoavan, niin halloweenia vain kaikille! Ja syksyn sadonkorjuu kunniaksi ahmaiskaamme parit hamburgerilaismällykät ja tuontiriisipuurot lanttukukon sijasta. 

Kippis!

Nimimerkki Turhautunutko? tässä lopettelee otsikossa mainittua päivää. Ja antaa palaa jatkaen samaan syssyyn: - Tuokin Elämäni biisi, Vesku Loirin muistolle pyhitetty konsertti olisi muuten ollut hyvä, mutta miksi piti sekin mennä pilaamaan englanniksi lauletulla loppulaululla. Vai oletteko kuulleet itse maestron laulaneen joskus muulla kuin suomen kielellä! 

Ette ole.

Saivatpa näin katjaståhlilaiset ja kalletorniaiset pysyä valitsemallaan linjalla: kansainvälistä kaiken pitää olla - se o nykyaikaa, ja sillä Z ripuli! 
Siihen linjaan ei minkään vahingossa yhteen jaksoon lipsahtaneen painija Ukkolan Rakastan elämää -kaukokäyhköpiisi kuuluisi kuulua, koska elämme globaalia yhteistyön aikaa, semmoista käsikynkkää Ruotsin kanssa Natoon -aikaa, jossa muut maat jo odottavat meitä porstuaan joutuneita, paitsi se turkasen Turkki. Eihän muidenkaan natomaiden televisioissa lauleta suomeksi - suomi ei kerta kaikkiaan ole natoyhteensopiva.

SM-hiihtocup sentään selostettiin suomeksi, mistä pojot ja peukutukset YLElle ja VSport+Suomelle. Samoin kumpikin NHL-lätkämatsi, se jossa rahapojat oli rahdattu Ameriikoista asti Tampereelle sananmukaisesti töitä paiskimaan - ja toisiaan. Onneksi ei noista suomalaispelureista yksikään, ei Laine eikä Rantanenkaan, yllä koripalloilija Markkasen yli miljoonan kuukausipalkalle - ähäkutit! Joku roti sentään säilynyt tienuissa ja työn arvottamisessa.

---

Niin no, lapasestahan tämä lähti. Sen jälkeen välittömästi, kun olin lukenut Kakkosen kirjan ja näitä pyhäinpäivän tekstiviestejä pyhäinpäivän Karjalaisesta:


Kirjavinkeissä
Nyt =
Riku Siivonen: Kaikki isäni tavarat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti