Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 11. heinäkuuta 2022

Kirjat nurkkaan

sillä heinäkuu on urheilukuu! - ja kirjaviisas Vanha Mies keskittyy toiseen intohimoonsa

- Harrastaa urheilua, kertoi lehti jokunen aika sitten, kun Paula Koivuniemi käy Pariisissa ja muualla maailmalla katsomassa tennistä.

Tuohon viitaten tässä koko heinäkuu mennään ja laitetaan otsikko voimaan. Ihan hikuna urheillaan yönsä päivänsä; eiliseen Eugenen yu-MM-kisoihin viitaten töhriintyvät parit viikot yövalvontaan ensi perjantaista lähtien. Ja päällä ovat naisten EM-jalkapallot Englannista, jossa Suomikin rämpii mukana. 

Ja vielä tuli tuokin Ruutu+-tarjous riesaksi hankittua, kun halvalla sai. Sitä tässä, kun ei älyä eikä älytöllötintä ole, tulee johdon päästä katsotuksi, koska läppärin ruutu on turhan pieni näyttämään suoritusten taitavia yksityiskohtia vivahteineen eli niitä mikä urheilussa eniten viehättää. Näkyvillä kaikki pesisottelut ja suomalainen jalkapalli.

Huhhuh!

Miten jaksanee Vanhan Miehen sydän tätä rääkkiä.

Eikä hyvältä näytä muutenkaan, Ruotsi näet nappaa Eugenesta kolme (3!) kultaa kävelijä Perseus Karlströmin johdolla. Ja Suomi jää nuolemaan näppejään, jos ei lasketa Daniel Ståhlin puolisuomalaisuutta. Eli siis kisat menossa kävelijä Karlströmin etunimen mukaan.

- Koitetaan kestää silti, huokailee Vanha Mies tykönään.

Kustavissa olisi tarjolla Volter Kilpi -päiviä, kulttuurin toista puolta, ja Taivalkoskella ollut Päätalon Kallen. Oopperajuhlat jääkööt Äejän huomaan; kuunnelkoon VM vaikka huutokaikuaan kallioilta. Saavat olla, kun ovat liian kaukana ja Savonlinna liian lähellä, eivätkä televisiossa näy. NHL:t, rallit ja formulat kyllä näyttävät, mutta nehän eivät ole urheilua, vaan (mies)toksisuuden ylistystä. Niistä viis.

Ja kasvimaa kiittää moista menonrytkettä loistollaan =


Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti