Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 8. huhtikuuta 2022

Sakari Sirkkasesta Toiveiden ja huokausten taloon

 Ikäiseni Mies, IM, istahti uutisten jälkeen natottamaan:

Pekka Toveri, Iro Särkkä, Hanna Smith, Mika Aaltola
A-Talk
Hän tykkää Sirkkasen hämmästyneestä olemuksesta ja tyylistä, ihmettelee, miten ruskea Sakari aina on: viettääköhän se A-talk-ohjelmiensa väliviikonpäivät etelässä? 
SS oli saanut taas todellisen asiantuntijaraadin koolle - toisin kuin Ukkola, joka joskus ja aika usein joutuu Alfa-show'ssaan turvautumaan iltalehtien lehtimieskollegoihinsa.

Ikäiseni Mies, IM, kyllä ihmettele, muttei valita, ettei näihin NATO-keskusteluihin mahdu muita kuin kannattajia; Kangaspuro taisi tosin kerran päästä. Haiskahtaa vähän venäläiseltä tiedotustyyliltä, pimentämiseltä. Väyrynen piristäisi.

Eipä silti, turha noiden vakuutella: IM on jo kantansa muuttanut, muttei sano sitä ääneen, koskei Niinistökään. Nostaa tosin salaa, itseltäänkin, peukun virran vietävänä.

Kolmen vartin jälkeen on aika kellahtaa yöpuulle, jossa jo rakas vaimo on odottamassa hyvän yön suudelmaa. Muiskautettuaan IM ottaa unikirjan ja hämmästyy: täällähän on päästy A-studiota pitemmälle, eli odotettavissa olevaan vaiheeseen:

KIRJOKANSI 2022
"Olin juuri uittamassa ruisleivän palasta mannavellissä, kun kuulin askeleita porstuassa. Rajamies tuli koputtamatta sisään. Säikähdin vierasta miestä, jonka silmät olivat lautasen kokoiset ja naama valkea kuin mannavellini. ---  
Hän alkoi selittää meille, että nyt piti heti jättää koti, koska neuvostojoukot olivat yrittäneet kaapata Kivivaaran vartioaseman ja siellä yritetään nyt viivyttää etenemistä. Venäläiset ovat hyökänneet itärajalla.
- Tämä on lähtökäsky, sillä vihollinen on ihan kotikulmillanne.
Mummo parkaisi ääneen.
- Nyt se jäi paisti uuniin, mummo sanoi. - Tämmöiseksi tämä elämä nyt meni, hän alkoi vaikeroida. - Minä arvasin, että Suomen käy huonosti. Sota se tuli! Se tuli! -----

IM hätkähtää, kenraali evp. Toverihan ennusti parit pommit tänne ja anteeksipyynnöt päälle, jotta vahingossa putosivat. Ja nyt kirjassa täysi rähinä päällä.
IM lopettaa tältä illalta lukemisen, silitellen sinistä sileää kiiltävää kirjan kantta, Munchin maalausta.

Turha luullakaan, jotta Ikäiseni Mies noin vain vaipuisi uneen: vielä puoli kahden aikaan hän hiippailee keittiöön, lämmittää Inkun kuumat mehut ja lohkaisee saavutetun hiihtotonnin kunniaksi vaimon pyöräyttämää kermaista lakkatäytekakkua kyytipojaksi. Puoli kahden aikaan yöllä!

omat KIRJA-ARVOSTELUT Kirjavinkeissä 
eilen Merit RiihonenMitä ikinä haluat

2 kommenttia:

 1. Lounais-suomen vanhojen ukkojen kanttoriosaston nivelrikkoinen jäsen sai tehtyä ratkaisun suhtautumisestaan Naatoon. Uutiskuvat, Pääkaupungin Pravdan julkaisema valvontakameravideo uljaista sotilaista potkimassa aseetonta siviiliä joukkuein 5-1 ja Antti Kurosen raportit auttoivat suhteuttamaan asioita suhteessa omaan positioon ja yleensä pasifistiseen elämänkatsomukseen.

  Ihastellen tuhannen kilometrin hiihtosaavutusta! Tiällä jiätiin puoleen siitä! Vaan ne olosuhteet, ne olosuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   työsi pimputtajana haittaa harrastuksia, toista se on Ikäiselläni Miehellä: aikoo on!

   Poista