Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Vapahtaja - Vapauttaja

 Päiväkirjasta ote:

15.4. pe  Pitkäperjantai
klo 13.32

"Moni haluaa viettää pääsiäistä, vaikka kieltää koko uskonnon: pääseepähän vapaalle - Vapahtaja on saanut uuden kaiun ja merkityksen."


omat KIRJA-ARVOSTELUT Kirjavinkeissä
 hiihdot: +2 -- -5°C  7+10 +10 km  1067 km/€  167 h
ps
SK 14.4.2022

2 kommenttia:

 1. Tähän välihuuto kuin Eduskunnassa:
  Vapaapäivät kelpaavat aina kaikille, paitsi kaupan alan matalapalkkaisille, joille niitä ei anneta. Myö taas, jotka ollaan Vapahtajan nimeen perustetun kirkon hommissa, ollaan kans meleko nasakasti työnsyrjässä, mutta kyllä meillä vapaat on. Enkä voi sanoa olevani matalapalkkainen, kun pystyn palkallani elämään ainakin näin syrjäseudulla.

  Näistä uskomisen hommista sen verran, että ite kukin on uskon varassa. Jopa ateisti tai evoluutiobiologi on sen ihan perimmäisen kysymyksen kanssa uskon tai teorian varassa. Ihan samalla lailla kuin myö enemmän tai vähemmän huonot uskovaisetkin (luen itseni jälkimmäisiin julistamatta evoluutiobiologiaa roskaksi, se on hieno tiede ja selvittänyt paljon asioita).

  Ihmisiä on monenlaisia. Jotkut näkee asian kyllä tai ei. Musta tai valkoinen. Mustavalkoinen.

  Itse olen taipuvainen harmaan eri sävyihin, ja niitä on kohtalaisen paljon. Värien kanssa potenssiin aika monta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   hyvä kun pistät hanttiin.
   Se on näin työn syrjästä ja vierestä helppo huudella, kun arkipäivätkin ovat yhtä vapaata pyhää ja juhlaa.

   Tuota vaan aattelin jotta pääsiäinen on sen verran uskontoon leimautunut pyhienseutu, jotta sillä saattaa nimenä olla toisinajattelevaa ihmistä loukkaava ja manipuoliva luonne, kuten Räsäsen Päivin homopuheilla.

   Pitäskö nimetä kristilliset juhlapäivät uudelleen kuten ateistisessa Neuvostoliitossa aikoinaan: kaikki uskonnolliset juhlapyhät poistettiin ja keksittiin niiden korvaajaksi muista syistä juhlittavia vapaapäiviä.
   =
   https://almanakka.helsinki.fi/fi/publikationer/blogi/453-neuvostokalenteri-eli-neuvostoliittolainen-vallankumouskalenteri.html

   Meillä saattais riittää kirkollisten juhlapäivien paikalleen jättäminen, mutta uudelleen nimeäminen/kastaminen; näin ei loukattaisi toisinajattelevien mieltä, so. herkkiä hipiöitä.
   Ja, mikä tärkeintä, edut säilyisivät kaikilla.

   Vaan lopetanpa ennen kuin ugh!

   Poista