Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 29. huhtikuuta 2022

Veljeskansan viha ja rakkaus

29.4.  pe  Kadonnutta kauneutta etsimässä
klo 8.37
Liiga päättyi Tapparan juhliin, TPS toisen kerran peräkkäin jäi hopealle (Lukko voitti viime vuonna). Liigapassin lopetus.

Jääkiekko on kaikkea muuta kuin esteettistä katsottavaa, siinä missä nyrkkeilykin, mutta jostain syystä kiehtovan primitiivistä*. Jalostettua sotaa, jossa totellaan tuomareita. Toisin kuin
Putin.
Putinilla tuomareita ei ole, itse itsensä tuomari, joka sohii nurkistaan. 
Tuoko on ihmisen elämän tarkoitus? Tuholaisuus. Hävityksen kauhistus.

Tässä ajassa ei kauneuden kokeminen pahaa tekisi - taide-elämys. 
Ei sentään muoti, saati muotisuunnittelija kehiin kauneutta edistämään. Paikallaan Mattibuun hämmästys: - Kuuntelitteko radiosta? 
- Siellä esiintyi, ihan tosissaan, muotisuunnittelija. - Semmoinen homma! - Muotisuunnittelija. - Tuli mieleen Huovisen novellit.

Sano muuta. Ja elä jo muuta virka!

Kauneutta tarvitaan, jo luodun lisäksi. 
Onnekseni löydän sitä iltaisin kirjasta, jota pätkittäin hartaasti nautinnolla oikein lukutikun kanssa sana sanalta hiljokseen etenen.
Tätä runollisen laulullista romaania, joka kertoo kahden veljeskansan (=sisaruskansan) vihasta ja rakkaudesta:
linkki

* SK/Leena Sharma

Kirjavinkeissä 

hiihtelyt: 4 km  1120 km/€  174 h

2 kommenttia:

 1. Minä tuota kanssa koitan tekstistä lohtua löytää. Hurmeen Niemeä tavailen, eipä sieltä kauneutta vaan semmoinen virnistys suupielessä, mutta silläkin on paikkansa, kuten Vonnegutin lakonisella toteamuksella - Niin se käy.

  Kauneutta etsin minä enimmältään vaikkapa taivaan linnuista (katoppa vaikka meriharakan kuvaa, johan on sopusuhtainen ja kaunis lintu, jonka olen toivonut paateni päälle sitten joskus, jos peittävät jotenkin...
  Taikka sitten vaikka tomaatin taimista, joita tänään otin käsittelyyn ja annoin osalle oikomishoitoa, samoin koulin köynnösmansikan taimia (perheen nuorin siemeniä lähetti).
  Ja toki säveltaide on sitten se ehtymätön kauneuden lähde. Jos oikein ahdistaa, niin Giovanni Pierluigi da Palestrinan 1500- lukulainen vokaalipolyfonia henkii taivaallista rauhaa. Sitä on saatavissa vaikka ihan juutuupista tai potivaista tai mitä niitä nyt onkaan.

  Putinin ajattelusta ei myönteisiä väristyksiä saa. Ei sitä voi oikein petoonkaan verrata, sillä petoelukka tappaa vain tarpeeseensa, putleri kaiketi joistain huomattavasti alhaisemmista syistä. On iljettävä otus hän, ei rottaankaan kehtaa verrata, sillä oesi rottia kohtaan verinen loukkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej,
   hyviä vihjeitä jaat!

   Ite oottelen kuin koira isäntäänsä tätä: https://kirjat.finlit.fi/sivu/tuote/volter-kilpi/4169899
   Heinäkuuksi lupaavat.

   Poista