Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 5. marraskuuta 2021

Pitkä tie kustannetuksi kirjaksi

Lahjakkuus ei riitä, keihäänheitossakaan; tarvitaan ne 10 000 toistoa, ja sitten alkaa sujua - jos on lahjakkuutta kyllin.

Olen seurannut Katri Siskon kirjoittajan taipaletta sivusilmin kahden omakustanteen kautta: 

Lue vinkki 30 ennen 30   ja sitten  30 jälkeen 30


Nuo kirjat ovat olleet kaukana kaukana omilta lukuriistamailtani, silti olen ne lukenut.
 
Silti? = 
a) verestänyt nuoruusvuosiani; b) moderni opettaja/koulumiljöö; c) synnyinseutu Pohjois-Karjalassa; d) sujuva kerronta. 
Siis =
olen odottanut, koskahan Katri Sisko, lahjakas kun on, pääsee siirtymään asiaan eli kiinnittymään 'kunnon' kirjalliseen kenttään.

Ja katos vaan:


Tulossa ollaan!

Noin kertoo Otavan kevään 2022 kirjakatalogi, kuin myös KS itse blogissaan Kirjoittamisen kepeä sietämättömyys
Samalla kustannetuksi kirjailijaksi muuttuessaan on aika jättää nimmari ja astua Katri Sisko -pseudonyymin takaa omaksi itsekseen eli Katri Kauppiseksi.

Harjoitus ja hikinenkin hionta omakustanteineen on tuottanut tulosta. 
Onnittelen!

Laakson linnut, Aavan laulut -kirjan valmistumisprosessi on ollut pitkä, ja se on luettavissa nyt 21-osaisena Katri K/S:n kotisivulta: Kuinka kirja syntyy.

Nyt vain odottamaan sietäviä sekä kepeän sietämättömiä kirja-arvosteluja. 👊👍👊😋

Kirjavinkeissä

4 kommenttia:

  1. Harjoitus ja hikinenkin hionta omakustanteineen on tuottanut tulosta."

    Minulla tuo "ura" on mennyt toisinpäin. 25 v. iässä sain selvää palkkaa yrityshistorioitten kirjoittamisesta, mutta joskus 55 v. iässä totesin, ettei viitsi enää rypistää.

    Ja "omakustanne" on nykyään erikoinen sana. Tuonne https://www.ellibs.com/fi/books/publisher/0/books-on-demand kun kirjoittaa, niin e-kirjaan ei tarvitse penniäkään rahaa, vain vaivaa.

    Ja kuvituksen sijoittaminen e-kirjaan on helpompaa kuin paperiseen kirjaan, tämän sanon sentään jonkun 13 painetun kirjan taittajan kokemuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      sulle olivat ne yrityshistoriat sitä harjoitusta (ykstoikkoisuutta) ja kyntämistä sekä karkeata hiontaa - sitten putkahtikin siitä maasta napakka hoksnokkaava sanavalmiutesi, jota arvostan suuresti (meinasin sanoa: ihailen) ja jota ilolla luen.


      Poista
  2. Oi, kiitos tästä tekstistä!
    Tuntemattomana nimenä on merkinnyt paljon, että olet seuraillut taipalettani , kommentoinut ajatuksiani ja kirjoittanut nuo kaksi tarkkanäköistä arviotakin kirjoistani. Kiitos myös niistä!
    Saisipa jokainen aloittelija samanlaisen suojeluskynäilijän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ks

      chick lit -kirjallisuus jo terminä oli tuntematon ja niin kaukana omista syvistä urista, jotta pakkohan siihen oli tutustua ja paneutua.

      YA -kirjallisuus nyt sitten kohteena, sekin vierasta, saa nähdä vieläkö vanha pysyy kelekassa. :)

      Poista