Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 23. elokuuta 2020

Ilkeä ihminen

"Kadehdit kollegaihastus Matias Raatteentien menestystä. Siitäpä taitaakin tulla, tuosta öklöstä, tämän trilogiaksi tarkoitetun sarjan keskipiste, se joka määrää Alinan mielenliikekaappien paikat, kenties myös sisällöt?"

Muuan Kirjarepostelija, MK, aanaili Elina Kilkun trilogian ykköosasta, Täydellinen näytelmä, noin. 

- Ja kas: ennustus kävi toteen! toteaa hän aloitettuaan trilogian toisen osan, Mahdoton elämä, luennan ja haarukoinnin.

Haarukoinnin, nimenomaan. Kuvitelkaa ne haarukan piikit - neljäkö niitä vain on - ja niiden terävyys kun ne uppoavat lihasverellä kirjailijan tuottamaan tekstiin veitsiviilloin.

Täytyy olla ilkeä ihminen, mokomakin MK!

Pois se meistä! Ei ollenkaan ilkeä ihminen tämä Muuan Kirjarepostelija, vakuutan, koska tunnen hänet läpikotaisin. Päinvastoin lempeän kehräävä kuin kissa, myös yhtä lailla päänsä pitävä: minua et isäntä komenna, tee itse konstisi kuperkeikkasi, tassusi anna - minä en, jos en halua.

Saas nähdä minkälaiseen lopputulemaan MK tästä Kilkusta tulee, kunhan vauhtiin pääsee, vähintään samanlaiseen kuin Alina ja Marina polttareissaan, joista seuraavana aamuna on vain hämärä kuva, mutta onneksi sentään herääminen kotona eikä:

"Alina heräsi siihen, että hänen kielensä oli muuttunut kuivausrummussa käyneeksi hiekkapaperiksi. Hän raotti varovasti toista silmäänsä. Oli julman valoisaa, sillä hän oli unohtanut yöllä sulkea pimennysverhon. Huoneessa kuitenkin oli pimennysverho sekä kalteriton ikkuna, joten hän oli kotona, eikä esimerkiksi juoppoputkassa."

"Sitten hänen hymynsä hyytyi. Mitä helvettiä hän oli tehnyt kotiin tultuaan? Huono, todella huono!"

- Tämänkin kirjan, kuten lähes kaikkien lukemiensa kirjojen loppulausuntohan on jälleen aikanaan luettavissa Kirjavinkeissä, malttakaahan, muistuttaa MK.

Sitä odotellessa ei hassumpi suositus ole Elina Kilkun omakohtaisesti kokema Ihana tyttö, joka ilmestyi tämän trilogiaksi muotoutuvan kirjasarjan kylkiäisenä. 

Loppulausunto myöh.

KIRJA-ARVOSTELUT4 kommenttia:

 1. Juuri lukemassa samaa, vaikuttaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm

   on Kilkussa vetoa.

   Vertaillaas sitten aikanaan, parin kolmen viikon päästä, lopputulemia. :)

   Poista
 2. Luin sen Ihanan tytön ja tykkäsin. Pitäisi lukea häneltä muutakin. Jään odottelemaan loppulausuntoasi tästä! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K
   Kilkun esikoiskirja, Äideistä paskin, on lukematta, muut luettu: lapsiperhe-elämän arkeahan Kilkku tönkii hirtehishuumorilla höystettynä; eli chck lit -rima ylittyy, välillä tosin rimaa hipoen.

   Poista