Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

maanantai 18. marraskuuta 2019

Ei kukaan Saimaa enää lue

Saima-lehti ei enää ilmesty, ei vaikka postilakkokin loppuisi.


Alumni sai taas kolumnin aiheen kun luki viimeistä Saima-lehteä. Hetkinen! Siis viimeistä, eikä viimeisintä?
Ei. Vaan viimeistä. Tämäkin alumnin elämän piriste siirtyy nettiin paperilta, jotta tieteen sanoman vastaanottajajoukko paisuisi.

Se on slut mikä slut.
"Kun tieteen julkaisuissa siirrytään kohti avointa julkaisemista, pitää tämän tapahtua myös yliopistojen ajankohtaisviestinnässä. Tästä on myös kyse nyt käsillä olevasta Saima-lehden uudistuksessa, jossa printtilehti korvataan sähköisellä uutiskirjeellä."
Noin pääkirjoittaa Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen ja kolauttaa Saiman hengiltä.

Tulipa alumnillemme hätä ja hoppu tai oikeastaan ei, sillä nythän tätä kuolinnumeroa voi selailla aina elonpäivien loppuun saakka, sillä tuoreemman numeron päällevyörymisen uhkaa ei enää ole.

Huoletta voi jättää lukuja väliin, myöhentää tämmöisiäkin kiinnostavia kuin
 • Nanopartikkelit lisäävät vehnän kasvua
 • Neuroflamenttimittauksesta uusi työkalu otsalohkodementian diagnostiikkaan
 • Fotoniikka osana tulevaisuuden arkea
 • Unibruksismia voi mitata kotona edullisesti ja helposti ...
Alumnimme voi huoletta keskittyä omaan alaansa, erityispedagogiikkaan tai oikeastaan pedagogiikkaan ylipäänsä, sen uusiin tuuliin eli niihin, joita alumnimme ajoi takaa jo omassa opetustyössään, sen minkä tuolloin uskalsi.
Sen minkä uskalsi? 
Nii-in, ei sitä kuulemma uskaltanut paljon poiketa yleislinjoista, koska piankohta tuli joku mittarimato kirkonkyliltä tai ylemmiltä tahoilta mittaamaan ja änkkäämään, jotta ettehhän ettehänte näillä keinoin yllä millekään tasolle.

Flippaus soveltuu vuorovaikutuskoulutukseen, lukee lehdessä.
- Siis mikä? kysytyttääkö siellä?

 Käänteinen opetus 

'tarkoituksena kääntää opetus nurinpäin eli antaa luentomateriaali opiskelijoille ennen yhteistä tapaamista esimerkiksi videolla tai muutoin teknologiaa hyödyntäen.'

Flippaus on, sanokoot mitä sanovat, erittäin hyvä oppimismuoto sellaisille jotka eivät osaa ottaa joukolle puhumista/opettamista vastaan. Yksilönä perehdyt ensin kotona asiaan, ja johan avautuu sitten osaajan esitys tutuntuntuiselta ja ymmärrettävältä päänupissa - panee kysymään asiantuntijalta syvempiä kysymyksiä.
Korkeakouluopetuksesta puhuu Saima, mutta hyvin sovellettavissa kaikille asteille.

Alumnimmeko alkaa kaipailla takaisin työnkurimukseen! Eikö hän muista niitä inhottavia sunnuntai-iltapäiviä jolloin mahassa alkoi kurnia ja mieli ankeutui iltaa kohti?

Eiköhän hän rauhoitu kun mustutamme noista päällekäyvistä unta nakertavista maanantainvastaisista öistä, sorasilmistä jotka vessan peilistä aamutuimaan tuijottivat.

Asetuhan alumnimme, hitto soikoon! Lue vaikka Saimasta tuo juttu otsalohkodementiasta, taikka Naiset Lutherin rinnalla, esim.2 kommenttia:

 1. "Sähköinen uutiskirje", sehän kuulostaa hyvältä. Ja jos vielä sisältää mielenkiintoisia aiheita, kuten Naiset Lutherin rinnalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   olihan sähköviestinnän pioneerilla eli Päätalon Kallen äit-Riitullakin ussein säähköä ilimassa - ja tiedotus pelas. :)

   Poista