Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 8. helmikuuta 2019

Lennetääs!

Juutas Käkriäisen ja Jooseppi Kenkkusen (sen ryysyrantalaisen) sekä Topi Romppasen jälkeen on sanoisinko hitusen vaikea hypätä lentokoneeseen lentoemännän (halveksittava, jaot-televa ammattisanana - hyi!) syliin kokemaan ylimaallisia järistyksiä à la  Erica Jong.

Vaan niin vaan tuli tuokin hyppy aloitetuksi - kylmää kyytiä ensteks: kuin hyppy avantoon tai laskuvarjotta muutamasta kilsasta alas.

 
On nimittäin nyt käsissä sellainen kirja että pois alta risut ja  männyn - kävyt selän alta.
Nyt mennään eikä meinata!

Lennetään!
niin että 'executive-luokan aromilasit turskahtavat tuusannuskaksi ... samalla kun kolmebee-matkustajan sutjakasta mustasta business-trolleystä purkautuu matkustamonlohkareeseen neljätoista kondom...'.

Eletään lentoemännän (halventava sana - sanon ma ex-lautamiehenä vielä kerran: -emäntä/-mies, pyh!)) purkautumista.

No johan on edessä kirjaa! Ei oikeastaan minkään entisen kaltainen kotimainen, ei ainakaan entisaikojen, siis noiden Käkriäisten ja Kenkkusten. Paljon paljon sivistyneempien, modernien cityzenien. Ylilentämisen vaara tosin melkoinen.

Luen Laura Laakson teosta Mrs. Milkyway, Aviador 2019, aimo ajatuksin. Ensin luin 36 sivua kuin sumussa, etteihän tästä mitään tule, etteihän tästä mitään ymmärrä. Otin takapakkia ja luin uudelleen 36 sivua ja alkoi seljetä sää.

Tää on haaste, houkutteleva noiden realististen naturalistiukkojen jälkeen. Vau!
🏂 hiihdot 12 km / 420 km//€= 65 h 

 


6 kommenttia:

 1. Toimittaja, käsikirjoittaja, opettaja, lentoemäntä, näyttelijä, kirjailija. Mihin vielä ehtiikään. Jo vain siinä kokemuksia ja näkemyksiä syntyy, mutta entäs jos suositteleis Lauralle lisäksi muutaman vuuvven oleilua Juuttaihen ja Jooseppien seurassa. Mäniskö meno jo liian raisuksi?

  VastaaPoista
 2. Sori, piti kirjoittamani lentoHENKILÖ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   on tää avartava maailma tämä kirjamaailma, varsinkin fiktiivinen: lukija pääsee niin matalaan kuin korskeeseenkii pytinkiin, saatikka kauniin, ruman, rohkean, voimakkaan, voimattoman ihmisen ruppiin ja ennen kaikkea ajatusrakennelmiin.

   Saas nähä miten tämän lento tämän Hilja Maitotyttöhenkilön kanssa päättyy, kohan ei niin kun kanan.

   Poista
 3. Heh, meni kyllä aika paljon yli ymmärryksen, mutta kylläpä oli paikoin hauskaa tekstiä. Etenkin siellä loppupuolella. Ei mullekaan tule vastaavaa mieleen, Ompun kokeellisen kirjallisuuden haasteeseen listasin tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rk

   tämmöinen kirja kummasti piristää päivää - hörppy tuhtia ainetta.
   Väänsin äsken melkoisen analyysin Kirjavinkkeihin, seurailehan. ;)

   Poista
 4. Mahtavaa, että luit Mrs. Milkywayn. Niin kovin usein ei suomalaisessa nykykirjallisuudessa tule tämän tyyppisiä kirjoja vastaan, joten lukuilo Laakson romaanin seurassa kukki korkeata kukkaa.

  VastaaPoista