Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 28. helmikuuta 2019

Murheellista todennettavaa

Kaltio tulla tupsahti

Ja ensimmäisenä tartuin kirjoituksiin ja kirjakritiikkeihin eilisen pottuilun pohjilta.
No en sisältöihin vaan tekijöihin, että mites pohjoisessa kun etelässä asianlaita kulttuurilehdessä on Minna Maijalan laskelmien mukaan tämän kaltainen:
"Ruotsin Akatemian sovinistinen sotku on vain jäävuoren huippu. Myös Suomessa on keskusteltu kirjallisen elämän epätasa-arvosta, joka näkyy esimerkiksi Parnasson miesvaltaisessa kirjallisuuskuvassa. Suomen näkyvimmän kirjallisuuslehden kirjoittajista ja siinä esiin  nostetuista kirjailijoista valtaosa on miehiä, kuten Aura Sevon huomautti keväällä 2014. Miehet ovat hallinneet kirjallisuuskritiikkiä myös keskeisten päivälehtien palstoilla."  -Punaiset kengät, Otava 2019

Kari, Amanda, Eemeli, Heidi, Ville, Marlene, Anna-Kaisa, Matti A., Risto, Aapo, Teppo, Pauliina, Anna, Jaakko, J. A., Jarno, Hannu, Pasi, Reijo.

12 - 6 + yks neutri. Siis sama laulu!

Ja pakkohan oli kaivaa myös uusin Parnasso. Ja sama laskutoimitus:

Virpi, Elsa, Outi, Karo, Ville, Pekka, Jyrki, Jari, Lauri, Juhani, Tommi, Matti, Esa, Tal, Sanna, KariMatti, Jani, Juha, Ville-Juhani, Vesa, Marjo, Tero, Reijo, Johanna, Laura, Zhu, Tom.

19 - 7  + kaks neutria. Synkkää!
Terästäydypä, Karo.

Molemmissa lehdissä sentään kansikuvassa nainen, myyvempiä lehtiä mukaellen. 
Kuva - valokuvataiteilija Joel Karppanen:
Anni Kontiokangas menehtyi
'Kemin veritorstaina'
       
Kuva - Marjo Tynkkynen:
Eeva Kilpi

Että sisältökö?
Pelkkää rautaa!
 Punaiset kengät, tasa-arvo-sarja  I - II - III -IV
🏂 hiihdot10 km / 540 km//€= 83 h 

2 kommenttia:

 1. Olishan se jännä tietää, millainen vaikutus noilla parnassoilla on siihen, mitä ja miten paljon Suomessa luetaan. Sivistymätön veikkaukseni on, että some on huijellut tässä suhteessa jo ajat sitten ohi eliittimielipiteitten ja kustantajien äänitorvien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   mahat olla oikeassa, mutta meillä kun ei oo sitä tieteellistä perustelua niin ... :)

   Voip olla että noilla kansilla ei kummankaan lehen levikki nouse, niinkun nousis jos ois kannessa joku viehkeä vaaleaverikkö. Tiijjä sitten kummasta lukija kostuu enemmän.

   Tuon Kaltion kansikuvan kuvaaja on Joel Karppanen.
   Valokuvaajanakin saatat olla kiinnostunut hänen töistään, käypä kurkuilemassa: https://www.joelkarppanen.com/

   Poista