Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 15. helmikuuta 2019

Ismo Alanko kunniatohtoriksi

alumnin minikolumni

"Eikö director cantus olisi riittänyt? Tai musiikkineuvos niin kuin Danny? Tai coitus interrupt..."
- Noh, noh, alumni, älähän höpäjämään ala taas!


Alumnimme lukee Itä-Suomen yliopiston Saimaa, vuoden 2019 ykkösnumeroa, joka alaotsikossaan täsmentää: HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ. VASTAISKU HUUHAALLE.


12.6.2019 filosofian kunniatohtoriksi vihitään
rockmuusikko Ismo Alanko
Ja Saiman takapuolesta jostain kaivelee otsikon potun otsikoksi.
On siinä haukkomista taas kerrakseen. Itse kun ei ole humanististen tieteiden kandidaatin arvostaan korotettu, vaikka eläkkeellä jo. Ja Ismo Alanko vielä alta kuuskymppinen poikanen (s. 12.11.1960).

Sitten edes pikkusen helpottaa kun lukee muita  vihittäviä tiedenimiä: piispa Wille Riekkinen, motonet Harri BromanErkki Liikanen... evakkoreki-Erkkikö, ks. kuva?

muita kunniatohtoreiksi vihkaistavia

"Vaan minkäs teet ja olkoon kehnot", huokaa alumnimme.
Äkkää sitten lehdestä että ovat perustaneet uuden ainejärjestön Joensuuhun: Tietojenkäsittelytieteen opiskelijoilla on nyt Skripti ry, Kuopiossa jatkaa Serveri.

Alumnimme siirtyy omiin opiskeluaikoihinsa ja opettajaksi leipomisiin, muistaapa miten tuolloin me perustimme POPSIn.
"Näkyypä tuo olevan yhä voimissaan, logot sun pelit kehiteltynä."
 

"Vaan jotta kunniatohtori!" Ei pääse ajatuksesta irti, ei sitten millään. Samaa sutii.

- Valittiinhan Päätalokin kunniatohtoriksi Oulun yliopist...
"No se on ihan eri asia!"
Murahtelee. 
Ei auta. Ei edes syötti tehoa.
Ei hellitä alumnimme ihmetys, taitaa olla nyt vähän ärtsyllä päällä tämänpäiväisen ilmastonmuutoksen vuoksi. Föhn-tuuliko puhaltanee sekaisin rauhallisen miehen mielen, lämpöaalto kun vie hiihtohanget ja ladut pehmentää - pehmentänee alumnimme siinä samassa puhalluksessa.

Olkoon, kehno, jääköön Saimansa kimppuun! 

ja II
ansio tämäkin ?
🏂 hiihdot 16+5 km / 471 km//€= 73  h13 kommenttia:

 1. Heikki Kirkinen oli vähän muuta kuin honoris causa ja hänen suhtautumisensa ns. totuuteen pyrkimiseen oli julkisuudessa sellainen, että siinä Juhantalo ja Väyrynen jäävät kauas. Ja mitä muuten tiedän, niin aina pahempaa.


  Että sellaiset perinteet.


  Meillä Åbossa honoris causa on Matti Koivurinta, joka jätti jatkon pois, oli pelkkä tohtori. Että simmottis Äbossa.


  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. von jv

   Heikki oli kaltaisemme, vaikken häntä tuntenutkaan henk.koht.
   Yks melkein kosketus sentään: Joku ukko seisoi keskellä korkeakoulun/yliopiston tietä ja hirveästi huitoi kokkakepillään. Komiasti kaarroin autoni huitovan miehen sivuitse niin ettei rapa olisi kastellut miestä.
   Myöhemmin joskus sitten huomasin, että hänhän oli rehtorimme, joka ilmeisesti oli ollut kyytiä vailla, kiire junalle tod.näk. johonkin julkiseen tilaisuuteen.

   Poista
  2. Sotasyyllisistä sanottiin, ettei kunniaa voi palauttaa, kun se koskaan ei ole hävinnytkään.

   Oisko niin, ettei kunniaa myöskään voi antaa, vaan se pitää ihan ite ansaita?

   T.JV

   Poista
  3. von jv

   poislukien poliitikot, varsinaiset kissanhännännostajat - ottavat pyytämättä.

   Poista
 2. Kunniatohtoreista en ossaa sanoa, mutta hiihtäminen vaatii nyt välineitten, voiteitten, tekniikan ja hermojen hallintaa.

  http://erkkijormanainen.blogspot.com/2019/02/vesihiihtoa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   helpo jutu: luistelutyylillä etiäpäin sano mummo lumessa.

   Poista
 3. Hyvä honööriväki

  No, jos ei honööritohtooria, niin eikö kävis semmonen asentotohtoori ?
  Ja jos tuleepi huono, voi aina tehdä entisen alokkaan tavoin uuden ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voksi, sir

   honores coitus jollekin Rajalalle tai Kanervalle tai ...
   You mean?

   Poista
 4. Kahtelin tätä pottua jo päivällä tuolla Turussa, kun oltiin hemestin kanssa siellä asioimassa. Ilo oli tavata 85-vuotias anoppi hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, ihan siinä Turun keskustassa erottiin ja toivotettiin kaikkea hyvää jatkoon.
  Siinä pikavilikasulla tul mieleen, että rinnastetaanko tässä Päätalo ja Ismo? Ei ole muuten mikkään huono rinnastus! Nimittäin kirjoitti Kalle kansantajuisesti vanhan ajan elämästä, ja kirjoitti ja kertoi Ismo minun sukupolveni asioista ja elämän kysymyksistä hyvin osuvasti ja jotenkin sisimmän kieliä soitellen. Hauskinta on tässä se, että tutustuin Kalleen tuossa kesällä 1980, kun sotilaskodin kirjastosta kirjojaan lainasin kasarmin tuvassa iltapuhteella luettavaksi. Sitten tuli aika pian Ismo Hassisen koneineen, ja hän vain puhui silloin niistä kysymyksistä, joidenka äärellä olimme me hyvinvointi-Suomen, josta on enää varjo jäljellä, kasvatit 1980- luvun alussa.

  Kah, minä olen vuotta Ismoa nuorempi, ja tainnut joskus olla Hassisen Koneen keikallakin Tarmo Mannin kotipitäjässä.

  Että ei hättää. Sukupolvensa tulkki on Ismo kuten oli Kallekin, Kalle ehkä kuitenkin ylsi enemmän toiselle puolelle kuin Ismo, jonka ilmaisun muoto on ollut populäärimusiikin virtausten puolella. Vaan olihan hänellä Hassisen Koneen hajottua tuo Iskelmätaivas- projektinsa, jossa hän lauloi edeltävän sukupolven avainlauluja tavallaan.

  Mutta toillai: kyllä minä ihan kirkkaasti muistan sen, kun mentiin ns. tanssibussilla Saarijärvelle, ja tytöt lauloi pari penkkiriviä taaksepäin jotain Ismon rallia. Se todistaa sen, että kyllä se merkitsi tuolloin sille sukupolvelle, nykyisille vähän alle kuusikymppisille, joista monet taitaa jo olla ihan asemissa tässä yhteiskunnassa.

  Näin täältä Äijän konttorista, jossa pyritään ajan ilmiöitä enimmäkseen ymmärtämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   meillä vähän samanlaiset tapaamiset kanssasi: ajoi auto pihamaalle ja kaksi vanhaa rouvaa astui autosta, kuski 84 ja 'vespoika' vierustoveri 87. Sukulaiset tulivat kyläilemään. Siinä rattoisasti kahvitellessa muutama tunti vierähti suukakkaroita vaihellessa.

   Hyvä se on tuon kaikkein pyhimmän paikan porukan eli tiedeyhteisönkin laskeutua välillä maan tasalle tiirailemaan ja namuja jakelemaan kanssakulkijoille niin kuin nämä abit ajelullaan. Näkemään arkea ja jokapäiväistä eloa, tavan tallaajia, näitä oppiarvottomia taitavia ismoja.

   Pienempiäkin titteleitä voisivat jakaa vähemmän puoleisesti kouluja käyneille:
   Miltäs kuulostaisi 'kunniatohtorin' lisäksi vaikkapa
   'kunniahum.kand.' ?
   :)

   Poista
  2. Riemumaisteri on olemassa ja yksi pöljäke R:lta (kuinka ollakaan kepulainen) piti sitä kaikkein korkeimpana akat. (siis akkojen) arvona.

   T. JV

   Poista
  3. von jv

   yhä paranee: riemuhum.kand.

   Kakeko se tuo pöljäke on?

   Poista
  4. Ei mikään kiho, kyllä kepulaisia piisaa :-)

   Poista