Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Tahdittomuuden tietäen

en kuitenkaan malta olla luulottelematta julkkisten joukkokuolemastaMenneiden saavutuksia vähättelemättä ja ihmisarvoa kunnioittamatta
hyppää piru mieleen ja epäröiden sottuvoi:
 – Etteivät vaan julkkikset kuolisi sen takia että tietävät näin saavansa vielä enemmän julkisuutta!

Pah! Paha minut periköön.

🏂 hiihdot 11 km / 450 km//€= 70  h

 KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

4 kommenttia:

 1. Onneksi sitä ei oo julkkis.

  VastaaPoista
 2. Minä puolestan eppäilen, että hyvän hyvyyttään vielä rajan tuolta puolenkin auttavat heitä elämänsä aikana uskollisesti tukeneita tiedotusvälineitä järjestämällä päiväksi pariksi klikattavaa ja kassatiskin viereltä mukaan poimittavaa.

  Sitten he häipyvät kuten me muutkin, nimeksi kiveen, muisteltavaksi loppuviimeksi ehkä pyhäinpäivänä tai jouluna kynttilällä kummulla, aluksi tietysti enemmän. Mutta me tavan taatiaiset saamme sen muistokynttilän ehkä kymmeniä kertoja, julkimot vielä elossa olleen naamansa arvojulkaisuihin jokusen kerran, sitten heilläkin helpottaa.

  Onhan niitä semmoisia julkkiksia, joita vieläkin muistellaan, niin kuin viime vuosisadan toimitusjohtajat, jotka mistään välittämättä elintilaa itselleen raivailivat ja vastustajiaan likvidoivat... Nykyään se on vähän toisella lailla. Monesti se tuo arvojulkaisusto likvidoi eli teurastaa julkihenkilön julkisessa häpeäpaalussa ihan puhtaasti kuulopuhepohjalta tyyliin ensin hutkitaan, antaa sitten muiden tutkia.

  Kyynistä on se elämänkatselmus (Rautavaaran Aleksis Kivi- oopperan Ahlqvistin repliikkiä lainaten), kun laitetaan rahoiksi ihmisen alhaisimmilla tunteilla. Silti niin tehdään, koska siitä saa rahaa.

  Ja rahahan on uskomme väline. Ei sitä enää käsiä ristiin saati pässiä tai sonnia alttarille teurastettavaksi, riittää, että uhraa tulonsa Markkinataloudelle suloiseksi tuoksuksi ja sille mieluisaksi uhriksi. Sillä mitä sinulla on, mitä et olisi rahalla saanut???

  (Minnäe laajensin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   täällä meillä tuo viimesen kappaleesi 'uskontunnustus' on viimesen päälle yhdistetty ja yhtynyt, yhdeksi tullut: seurakunta on vuokrannut tilat osuuspankilta ja harjoittaa pankinsaleissa nyt kaikenlaista toimintaa kerhotoiminnasta muistotilaisuuksiin.

   Siinä jos missä ollaan kunnolla umpisolmussa: maallinen ja hengellinen yhteys lujassa liitossa.

   Poista