Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 31. joulukuuta 2018

Turhan vähissä hyvät työt

2018 väistyy. Rasti päälle.
Häpeällisen vähän hyviä töitä ja auttamishalua lakkarissa. Yksi ainoa hyvä työ koko vuonna. Sekin kuin veljelle, lapsuuden leikkikaverille, jonka kanssa yhä yhtä ollaan.

- On kun hedelmäpussi piässä kävelis, sanoi kun laskin lehtipinkan rivitalon pöydälle, - en nuista paljon kostu.
- No mikä?
- Tällä silimällä en nää just mittää. Tällä toisella kuultaa, ja kun oikein sihraa niän kaupanlappuloista hinnat.

- Etpäs oo aikasemmin valitellu.
- Oon ootellu jos ihestään korjaantus.

Siitä lähettiin alkukesästä.

Kaupungista varasin silmälääkärin ja loppukesästä laseroitiin kypsempi kaihi ja syksymmällä toinen.
Rillit on vielä hankkimatta. Niin hyväksi kirkastui näkö.
Pulttilaseilla pärjää ystävä kallein jos ei liikaviisaita lue, Parnassoja sun sellaisia, joissa Väisäsiä ja Wallensköldejä, kun tyytyy Seiskaan ja Tauskeihin.


🏂 hiihdot  10+6 km/ 211 km/ € = 33 h

 

4 kommenttia:

 1. Mustikka on kuulemma hyväksi silmille ja näölle. Niinpä oon sekotellut aamupuuron sekaan niitä suoraan pakasteesta. Laseja ei oo tarvinnut vaihtaa ennen kuin naarmuuntuvat tahi jiävät istuissa alle. Tytti Parraksen näkkee hyvin Parnassosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   eikun siinä on Väisänen eikä Tytti. ;)

   Voihan on myös mainio näön parantaja, uskomuslääkärit uskoivat, Heikkilästä en tiijjä, MUTTA: kilo voita viikossa leivän päälle niin johan kirkastuu!

   Poista
 2. Oh my God!

  Ei tätä nyt tartte henk.koht. ottaa, mutta olen yleensäkin ihmetellyt, miten harvaan asutussa vanhenevassa maassa autoilu sujuu. Olen nähnyt aika monta aika karmeaa tapausta. Ja tosiaan: itse läpäisin inssin -76 ja olen vain pitänyt itseäni huonona tekniikan kanssa. Puh:lla, PC:llä ja TV:llä ei mene henkeä keltään, mutta auto on toista. Enkä nyt näekään likinäköisenä hyvin. En ole ajanut autoa eikä siihen keskustassa ollut tarvetta. Sitten -88 jälkeen värväsin naiskuskin, joka oli lähtöisin maaseudulta, oli ollut pakko ajaa. 50 v iässä katottiin kerran näkö, panin sitä varten paremmat prillit.

  Ja sitten on tuo rattijuoppoilu. Jos naapuri kiskoo traktorilla auton ojasta, kuinkahan helposti maalla jää ratista kiinni. Täällä kaupungissa sentään samat tyypit jäävät kymmeniä kertoja kiinni ja ajavat vain. UUH.


  Parempaa ensi vuotta, uuh.


  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. von JV

   'Puh:lla, PC:llä ja TV:llä ei mene henkeä keltään, mutta auto on toista.'
   Tuonhan tämäkin kommenttisi todistaa. :)

   No ilkeilyt sikseen ja yksi öinen lohduttava lehtilainaus kehiin:
   'Uusivuosi oli Pohjois-Karjalan poliisille perinteinen - yli kymmenen yöksi säilöön - kuljettaja hönkäisi Kiteellä lähes 3,5 promillea'

   https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/205468

   Tämä vuosi 2019 tehköön meidät, niin Sinut, minut kuin kaiket kansat kilteiksi!

   Poista