Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Paratiisissa ryskyen kaatuvi puu


On aika palata juurille ja kaivaa unohduksiin joutunut Onni Eläkeläinen naftaliinista. Eikähän Onnimme missään pukupussissa tai muussa säilössä ole ollutkaan - vaan mitäpä rauhallista elämää viettävästä miehestä olisi kerrottavaa tahi sen kummempaa opittavaa kiireiselle väelle.

Herää aamulla, juo hötkyilemättä kahvit, palaa pötköttelemään kirjavarustetulle yötilalleen toveiksi ennen kuin päiväkahvin/ahkeruuskahvin jälkeen ponnistaa ulkotöille eli tätä nykyä hiihtopaanalle tien toiselle puolelle, ehtiäkseen ennen kolmea ja pimeän laskeutumista kylpeä ropsauttaa pihasaunan lauteilla. Siitä murkinalle eli lanttukukolle, paistille, piirakoille tahi jollekin muulle perinneruualle, minkä jälkeen nokkaunet ovat paikallaan. Joskus illankamussa vielä vilkaisu televisioon, josko tuolta urheilua tulisi, ja jos ei tule, niin mikä ettei oikaisu yhdistetylle ilta- ja yötilalle kirjojen pariin kunhan iltakahvikupposet on yhdessä nautittu. Ja yhdessä vuoteelle köllähdetty. Yhdessä?
Yhdessä, yhdessä. Eihän onnellinen mies ole täysin onnellinen jos enkelhahmo ei vierell käy päivät pääksytysten, niin hiihtolenkeillä, lumitöissä kuin saunanlavolla. Eipä ei. Mutta moisen onnen Onni kätkee sydämeensä liikoja huutelematta.

Vaan joskus onni särkyy, elo murtuu ja puut jyskyen kaatuvat - kuten eilen.


Ensin työntyi Paratiisiin aitan kokoinen traktori jo ennen päivän valkenemista. Paräyttivät poijjaat pelit soimaan ja toteuttivat otsikon aiheen kymmenkertaisesti. Ja kun ripsakat miehet olivat tehtävänsä tehneet, puut ristiin rastiin sikin sokin päällekkäin ja allekkain sotkeneet, jättivät revohkan sikseen ja sen siliän tien - poistuivat paikalta!

Mutta.
Silloinpa siinä samassa saapui paikalle Kolmas Mies, vielä pitemmän traktorin kanssa. Siellä samoilla kolkilla aitan takana muutaman tunnin kun huhki ja raivasi ekamiesten jäljet, oli Paratiisi taas siistiksi haravoitu, Trumpillekin kelpaavaksi.
Ja niin piiitkä kärri täynnä oksanroskaa jätti Kolmas Mies puhdistuneen Paratiisin.

No mitä Onni?
No mitäs O: veti huopatöppöset koipiinsa ja lähti pihalle siunailemaan maisemoitua Paratiisia, entisin silmin katsottuna autiohkoa, mutta uusin silmin siistiä; vähä ettei ilosta Onnimme kiljahtanut jo joulumielin: - Sikasiistiä!

Kieltämättä siihen intoon vaikutti myös taloudelliset syyt: kaadettujen puunrunkojen pino ja niistä huokuva takkatulen lämpö.
🏂 hiihdot 6+10 km/ 48 km/ € = 9 h
KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

6 kommenttia:

 1. Heh, mitenkä tulikin mieleen, että kirjallinen ystävämme Mauri Sariola kirjoitti 50-luvun lopulla teoksen Isänmaan parturit. Ei ollut pelkkää ajanvieteviihdettä ainakaan poliitikkojen mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   josko arvaisin jotta Maurista kun kyse on: ei liioittelulta vältytä.
   Vähän niin kuin selkäpotilaan Kiteen tohtor-Tikan vastaanotolla saama tuomio: - Dramatisoit, dramatisoit!

   Poista
  2. Kuuskytluvun lopulla olin hommissa Kitteen paikallislehessä. Joku syväkurkku antoi uutisvinkin, että seurakunta on nirsinyt puistoalueen aukoksi. Tekasin uutisen, jonka otsikkona oli "Isänmaan parturit". Oli vielä Sariolan kirja muistissa.

   Ensin soitti kirkkoherra. Sitten soitti pankinjohtaja, joka oli seurakunnan talouvenhoitaja. Sitten soitti rakennusfirman pomo. Sitten minun olikin parasta alkaa etsiä uutta leipäpuuta. Rakennusfirma pystytti alueelle monen monta rivitaloa, joista kirjoitin seuraavassa taksvärkkipaikassani jutun otsikolla "Palomäen minkkihäkit".

   Poista
  3. ej

   ei oo ollu sananvapautta sillon niin kun nyt näissä blogiloissa kun on oma työnantajasa!

   Sie lähit laulememaan vappaimpiin pöytiin, vuan tais sielläi oma mörkösä murahella.

   Noihin aikoihin Animalia ry:tä vasta perusteltiin; ois ollu jännä nähä, Taskisenko vai siun puolelle se ois asettunu tuossa minkkitarhauksessa.

   Nythän nuo onneks alakavat olla tiesi päässä sen aikuset rivitalot - kaks täällä on jo purettu ja kolomeneljä oottaa tyhjillään tuomiota.

   Poista
 2. Arvoisa hiilinieluskeptikko hikkaj

  Varoppa vaan, etteivät vihervassarihörhöt käy kimppuusi, kun tärvelet Suomen hiilinielut, joilla pelastetaan Afrikan lapset ja valtameren koralliriutat ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voksi, sir

   Onni ei aina ymmärrä tekosiaan; oli muuten nikottelemista siinäkin että moiseen kaatamiseen piti hakea kunnalta maisemointilupa. Kaadatat istuttamasi puut ja maksat pelkästä luvasta viiskymppiä!

   Mitä taas hiilinieleskelyyn tulee niin on aika herätä tekemään maisemointilupaus: https://www.sitoumus2050.fi/elamantavat#/ :)

   Poista