Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 14. joulukuuta 2018

Puistattavaa luettavaa

Ensin tuli postista Solidaarisuus / Syksy 2018, seuraavana päivänä Kehitys Utveckling / Joulukuu 4  2018. Ilmaislehtiä kumpikin.

Silpominen on nyt veriväreineen tapetilla vähän joka paikassa, ainakin tiedostavimmissa lukupiireissä esillä. Niin noissakin aviiseissa.
Kuvottava sana! Mielellään Tämä Lehdenlukija kääntäisi uuden sivun ja jättäisi sanaan tarttumatta.
Vaan ei onnistu: koko Solidaarisuus-lehden historian viimeinen paperinumero on omistettu silpomiselle.
Eli, mennään sitten syvemmälle, kun kerta!

Vähemmänkin tiedostava TL alkaa kohta jo olla sinut termin kanssa:
- Ahas, siis jonkinkaltaisesta ympärileikkaamisesta on kysymys. Tyttöjen verisestä naiseksi tulemisen riitistä.

Mitä silpominen sitten on, sen käytäntö taas selviää seuraavan päivän Kehitys-lehdestä:


 

Soturit silpomista vastaan

Vaikka naisen sukuelinten silpominen on kielletty Keniassa, yhdeksän kymmenestä naisesta Samburun piirikunnassa ympärileikataan. Nyt joukko nuoria miehiä taistelee lopettaakseen tuskallisen perinteen.
 
 
Selviääpä  tosiaan oikein kädestä pitäen ja ilman häpyä:
'Noomboi ei tiedä kuinka vanha hän on, mutta hän arvelee olevansa 56 vuotta. Hän oli vain pieni tyttö sinä aamuna, kun hänet herätti vieras ihminen partakoneenterä kädessään. Puolet kylää kerääntyi yhteen, kun Noomboilta leikattiin pois klitoris ja häpyhuulet.'
Poikain ympärileikkaus sirkus, se circumcisio, eli turhan esinahan nurkkaan viskaaminen on pientä tuon väkivallan rinnalla.

Sitten seuraa Tältä Lehdenlukijalta olennainen kysymys: -  Miksi moinen kivulias riitti?

Ja siihen yhden lajin vastaus:
"Toimenpide on traumaattinen ja hengenvaarallinen. Mutta jos toimenpidettä ei tehdä, tyttöjä pidetään epäpuhtaina. Naisten sukupuolielinten silpomisen uskotaan pitävän tytöt uskollisina tuleville aviomiehilleen." 
Just joo!
Koska kuitenkin:
"Lomurani kertoo, että naista, jota ei ole ympärileikattu, syytetään helposti uskottomuudesta miestään kohtaan. Samalla on yleistä, että miehet pyrkivät pettämään vaimojaan ympärileikkaamattomien naisten kanssa."
Jos suossa täristen pyörtymispisteessä tarpoo TL näiden asioiden kanssa - miten sitten asianomaiset?
 
🏂 hiihdot  12+12 +6 km100 km/ € = 16 h


4 kommenttia:

 1. Olin aikoinaan Planin kummi (ja myös jonkinlainen vap.eht. työntekijä - Suomessa) Olen vain niin ikävä ihminen, että tuollaisessakin toiminnassa arvostaisin tehokkuutta. 20 v. ikäinen hampurilaismyyjä johti paikallisia kummeja: yo:n opettaja, tukkuliikkeen pikkutirehtööri, lääkäri, kemisti jne. Minulle ehdotti myyjän hommaa Stokkan koruosastolla (siis Planin koruja). Sanoin, että tällä turpavärkillä a) vaksit heittäisivät ulos ja b) ihmiset karkaisivat koko Stokkalta. Ei uskonut, lopetin kummittelun.

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. von JV

   kuulostaa lapsekkaalta touhulta - lapsiasiamies kehiin!
   Noissa avustamisissa aina vaara ja pelko: kukahan tällä kertaa korjaa potin!

   Lueskelepa talousmiehenä joutessasi itäisen Suomen ylioppilaskunnan touhuista: https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/203725

   Hyvä ettei vertaudu tämänpäiväisen potun otsikkoon!

   Osataan sitä

   Poista
  2. Kyllä meillä on sentään onneksi jopa rosvotkin suurempia https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_ylioppilaskyläsäätiö#Historia

   En tuota tunne - eikä kukaan liene uskaltanut kirjoittaa, mutta esim. Aki Linden tuolla touhusi, katotaan nyt tuleeko kommentoimaan päivän sisällä, kuten eräät.

   Poista
  3. von JV

   ei maha Aki osua, jos ei oo kirjallisuusmiehiä, ämeriäkkyläläisen palstoille! :)
   Sillä tuskin tuokaan jovensuulainen toimittaja tietää missä tämmöinen pitäjä on.

   Poista