Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 10. toukokuuta 2018

Taivaaseenastumispäivä

mauton kirjoitus, myönnettäköön

Tänään on Pojan taivaaseenastumispäivä, helatorstai, ja täällä meillä uuden papin kappalaisen virkaan asettaminen kirkossa; kirkko auki ensimmäisen kerran sitten viime kesän. Eli kaksi ihmettä samana päivänä: taivas ja kirkko auki.

Viikolla, siellä Helsingin-reissulla olivat ortodoksit Uspenskissa varautuneet tulevaan tapahtumaan tikkain, ikään kuin varmistaneet alkunousun:


Voi toisaalta olla, että ikonostaasia vain kunnostivat? Tai Tikapuita pitkin taivaaseen ...


KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

9 kommenttia:

  1. Arvoisa poliittisesti epäkorrektin sukupuoliorientoituneen ylösnousemuksen julkisaattaja hikkaj

    Vai ettäkö poika !
    Svedut kyllä HENkeään haukkoen tuollaista ... jeesustelua ja elvistelyä katsovat.
    Jotta helan går, hela torsdagen.

    Mutta jos poikateemassa ja ylösnousussa pytytellään, niin se yksi Pieni Paksu Korea Poika, nykyjään Trumpin HENkilökohtainen ystävä, sepä on keksinyt vekkulit rakettinostimet, jotka kyllä HENkilön kuin HENkilön viimmeselle reissulleen pystyvät sinkauttamaan ...
    Ilman tikkaita tai keittiöportaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voksi, sir

      sillonpa ennen rumppeja ja unia ei voitu uneksiakaan rakettiloista. Manuaalihommia.

      Poista
  2. Ylösnousemusteline muuten on meillä rannassa ja rakennettu venhettä varten. Tarkoitusta kuvaavan nimen antoi kauan sitten keskimmäinen poika, nyt pois maailmalle jo kadonnut.
    Vuan huomenna, jos luoja suo nousemma autoon ja astumma Joen kaapuntiin teatterin permannolle istumaan ja siitä sitten katsomaan sitä antoisaa Kareninan Annaa. Meinoon kuitenkin tuomiot jättee pois mielestä, kun kokemusta ei ole kuin lautapoikana olosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. j

      kinnittäkää huomio näyttelijöiden rullaluistimiin; joku sanoi että kaikki muu vielä menettelee vaan ei rullaluistimet tolstoilaisuudessa.

      Tässä meijjän vankka ylösnousemusteline: http://hikkaj.blogspot.fi/2013/07/talo-maalauksessa.html

      Poista
    2. Kuin olis Annan maailma auki revitty, osin omakin ronskisti. Ei kuitenki kesken jätetty vaikka yks kolmesti kirjan lukenu sitäkin koitti.

      Poista
    3. j

      Harmi jos saitte teatterista tarpeeksenne ja hylkäätte koko laitoksen. Joensuu on aina ollu vähän kummallisempi kuin Kuopio. Warkaus, S-linna, Imatra ovat vähän viihteellisempiä, musiikillisempia.
      Oisko ollu sittenkin aihetta palakata Rätyn Pekka pariks vuodeks niin ois jalakavampi homma?

      Pitää pilettien kanssa sen verran nuukailla kun kerta koko ajasta maksettu. Ja ainahan live-esityksessä on kahtomista, tapahtupa se näyttämöllä tahi kotona.

      Nuor ohjaaja näkee asiat modernimmin, eli meistä vikaan. ;)

      Jurkan Putkinotkosta muuten poistui kaks vihaista tantteroa vek - oisko ollu kiire rinkille?

      Poista
    4. Tarkoitin omana käsityksenä positiivista näkökantaa auki repimisellä. Ja tää Annan tarinan monasti läpi elänyt oli lopulta kahvien ja toisen näytöksen jälkeen vielä puhuteltavissa.
      Kokonaisuutena visuaalisesti upea esitys, kuin jostain kolmiulotteisesta maalauksesta, vaikka musiikillisesti ainakaan tuo viimeinen uuppera ei minuun uponnut.

      Poista
  3. Arvoisa ITE-pukkitaiteilija hikkaj ynnä Jussi ja muut ylöspäin pyrkijät

    Se kannattaa perinne-ITE-pukki ottaa aina mukaan kirkkoreissullen.
    Sieltä yläilmoista voisi sitten tasavertaisesti kappalaisen kanssa sanailla, kun se saarnasseisomatuesta käsin sitä sanallista ITE-taidettaan julistaa.

    Etteikö vaan ollut sekin hikkajiin uustuotantoa tuo uspenskilaiställinkikin ?

    Ei oo meikä koskaan vielä saarnastuolia nähnyt. Milloin harvoin on ev.lut. ynnä ortod. indoktrinointikeskuksissa tullut käytyä.

    Seisomatukipaikkoja elikkä puhujapönttöjä on pönttöpapeille aina pyhäköissä tarjolla.

    Ja kyllä se Annakin sun muut kare-Niinat paremmin yläilmoista näkyy, kuin permannolla istuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voksi, sir

      muistutukseksi, katso kuva ed. kommentista.

      Puussa pysytään ed. :)

      Poista