Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 11. toukokuuta 2018

Jurkan Putkinotko

 

Eipä olisi heti tullut mieleen maailman kaikista näytelmistä jotta juuri ihmissikiävä Putkinotko väännettäisiin yhden miehen esitykseksi, vaikka toisaalta: yhden heleän kesäpäivän näytelmä - miksei sitten myös yhden miehen.

Malakias
Ananias
Saara
Leja
Topi
Sanelma
Jopi
Repekka
Ester
Luukas
ja siihen Juutas ja Rosina päälle sekä tietysti kirjakauppias Muttinen vaimoineen.

Koko sortin sakki Tommi Erosen hahmottamana!

Hyvin irtosi, ainakin kun taustana oli vahva tieto juonesta kuten öhm! minulla, Putkinotkon suomeksi ja viroksi lukeneella, monissa kesäteattereissa katsoneella, Savonlinnan liepeillä autenttisilla paikoilla Inhassa palloilleella.
Tuollakin kokemuspohjalla voi kehua Erosen muuntautumiskykyä kaikiksi, jopa niin ettei Rosinana ollessa tarvinnut edes siihen huiviin pukeutua, riitti kun meni huivin viereen seisomaan ja antoi palaa. Ja olihan 80-kiloisen jauhosäkin kantamisessa oma temmajaisensa: ähkimistä, puhkumista jos repeytymistäkin niin että katsomopenkissäkin alkoi voimat loppua ennen kuin pellon laitaan ja metsän piiloon päästiin säkki pudottaa rötkäyttämään.

Vähässä harjoitusajassa on Eronen hahmoihin päässyt; alunperinhän hänen paikallaan piti oleman aivan toinen näyttelijä, nainen. Tiina Weckström.
Juutaksen sanoin: - Se olisi ollutkin toinen luokka.

Jurkan 'saliin' mahtuu viitisenkymmentä katsojaa kulmittain, joten se ja sama istuuko edessä vai takana: kyllä kasvon ilmeet erottaa, mikä tv-aikalaiselle on tärkeä pointti.

Eronen Rosinana, muistelen, jakeli vielä rusinapuketteja pennuilleen kaupunkituliaisina: minä Malakiaksena sain yhden - vai olisiko jakanut evästä pääkaupungista monenmoisen nähtävyyskokemuksen jälkeen maalle matkaajalle.

Kiitosta vaan, Tommi Eronen taustajoukkoineen.

Juutas jauhosäkin kannossa.
Kuva Marko Mäkinen
Teatteri Jurkka
Putkinotko
2018

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti