Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kriisiryhmän paikka?

Iivo! Iivo! Krista! Krista!

Iivo! Iivo! Krista! Krista!


Mitäs nyt? Silmät viitenä olympiarenkaana ihmetelty kolmatta viikkoa yötä päivää maailmanmenoa. Ja nyt törmäys seinään. Tömps!tömps.
*
Vissiin käännettävä kanavat TV5, TV2 sekä Eurosport Ykköselle ja Röngän realismia toistaville uutisille: Trump, Trump, Trump, Syyria, Syyria, Syyria, Put-in Put Put. Koulu- yms. ampumiset, terroriteot, mellakat ruotsalaisissa lähiöissä ...
*
Valoisaa!
Huomenna aurinko nousee aiemmin kuin tänään ja laskee myöhemmin. Ihanaa!
*
Huh!helpotus kun pääsee irti TV5:n mainoskuormasta, jonka ikeen alla on pitänyt jääkiekon takia viikkokaudet vaeltaa. Ihan heti ei niin hyvää ohjelmaa tule, että kääntäisin moisen kanavan ruudulle. Oli siellä Kiira ihan kiva; Temen spagaatti katsomisen väärti ja sen Henrikssonin korviin ulottuva hammashymy uskomaton, kuin myös miehen yhtäkkinen ilmoitus että juuri nyt tuli tieto sairaalasta perhelisäyksestä - vauva tuli; Timosen Kimmon savolaisnauruhörräys; vanhan Alpon analyysit. Mutta varjele mikä tolkuton mainosten määrä ja vyöry! Yök!yök.
*
- Mitähän tuonkin kanssa voisi keskustella, jos ihan oikeasti joutuisi nenäkkäin? Vaikka kuinka sympaattinen ukkeli onkin. Siis tuon Ruotsin kurkon. - Hyvännäkönen lippalakki sulla, mutta missä kruunu. Talvikruunuun kuuluuko korvaläpät kiinteänä?
*
Kaikilla penkkiurheilijoilla pitäisi olla käytössä heti katsomissuorituksen jälkeen verovaroin palkattu psykologi, jos katsomissuoritus on mennyt penkin alle: Suosikin hävittyä. Tai vastustajan vilpin tai jonkin muun vastaavan paljastuneen epäkohdan vuoksi. Taikka vaikkapa väärin katsotun ohjelman alkamisajan takia ohjelma vilahtanut ohi silmien ja korvien. Tuomarin väärä vihellys esim. aiheuttaa syvän ja korvaamattoman haavan katselijan mieleen ja aivokoppaan. Siis ehdottoman välttämätöntä:
Katsojia paijaava päivystävä kriisiryhmä joka pitäjään seuraavien suurempien kisojen ajaksi!

Iiivo! Iivo! Krista! Krista!

Iivo! Iivo! Krista! Krista!

PyeongChang 2018 Etelä-Korean talviolympialaiset 8.–25. helmikuuta 2018

 

omat hiihdot 6+6+9 /425 km = 65 h

KIRJA-ARVOSTELUT 
*** myös

22 kommenttia:

 1. Yritin tänään matkia Iivoa latusella ja totesin, että kyllä kunto äkkiä romahtaa olympialaisten aikana. Ylämäit oli ennen ihania, nyt ois ollut kriisiryhmä paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   olympiat män, onneks hiihto jäi. Onneks lunssa kesti just vain kisojen ajan.
   Ylämäissä röhisöö vielä.

   Kun nyt ei tulis nuo sipirjanpakkaset riesaks. Jos tulee niin sittenhän sopii lukea tuota Siekkisen Siperia-kirjaa niin tuntuu autenttisemmalta.

   Minkälainen kriisiryhmän koostumus ois toiveissas?

   Poista
  2. Joku voiteluspesialisti sais olla. Laitoin vissiin liian paljon luikastusta pohjiin. Mehtätöihen jäleltä oli latusella havuja perkele! Takertuvat suksiin. Neulasia onkin hankala hinkata pois.

   Poista
  3. EJ

   hyvähän tuo ettet toivo vielä pappia palaveriin.

   Poista
 2. Hyvä lumella liikkuva väki

  Se on ihan eri asia hiihellä Korean lumilla kuin Suomen.
  Niinku ootte huomannu, niin niissä olumppiakuvalähetyksissä on semmosia lumihiutaleen kuvia, niitä semmosia, jotka pättäjäisissäkin sammuttivat lopuksi sen tulenkin sieltä Alessin sitruspuristimesta.

  Korean lumikiteet on viisisakaraisia. Suomessapa kuusisakaraisia.
  Omanlaisensa korealaissalvat on siellä oltava suksissa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   ja ootahan olympiadi, niin näät ihmekiteitä Pekingissä.
   Siellä onneks on tiikerisalvaa voideltavaks vähän sinne sun tänne. Ite käytin sitä juoksuaikoina pohkeisiin.

   Poista
 3. Juoksuaikana voijetta pohkeisiin, hehe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   minnekäpä sitä muuanne, kun sen ominaisuus on semmonen kuumakirvely ensalakuun.

   Poista
 4. Hyvä jalkaväki

  Jaloilla liikkuminen se on ihmisen luontainen kulkutapa, heti sen jälkeen omaksuttu, kun puusta tultiin alas.
  Kun tyhmempi väki sitten lähti aikoinaan vaeltamaan lumisille maille, oli keksittävä joko suksi tai lumikenkä.
  Onneksi suomalaiset keksi suksen.
  Lumikenkäkuninkuusmatkalla kun ois Iivollekin tullut noutaja !
  Se lumikenkämaan Harvey ois voittanut.

  Mutta että tiikerisalvaa ? Oikeenko lumitiikerisalvaa ??
  Eikö enää viina, terva ja sauna riitä ?

  Takavuosikymmeninä tiikerit vielä pantiin tankkiin, Essolla. Ja Essopa lahjoitti kaksi tiikeriä Tampereelle. Mutta sitten niitten häkkien paikalle rakennettiin Tampere-talo.
  Tiikereilläpä eessä oli pakkomuutto. Autuaammille metsästysmaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tais jauhojärvet puhua lumitiikerihännännoususta telkussa; oisko tuosta tiikeribalsamista siihenkin tarkotukseen.

   Viina, terva ja sauna ovat aatamin- eli miedonaikuisia, nyt pitää olla monenlaista muuta konstia ja energiapatukkaa suorituksen aikana ja palautuspatukkaa suorituksen jälkeen.

   ps
   Ei tainnu paljon paremmin käydä Tampereen delfiineille kuin noille mainitsemillesi tiikereille.

   Poista
 5. Arvoisa eksoottisten eläinten tukihenkilö hikkaj

  Joo, huonosti kävi. Aina löytyy joku kettutyttöviherhörhö, joka haluaa sudet kotipihalleen, ja minkit vappaaksi luontoon. Ynnä delfiinit ja tiikerit.
  Ei ole sopivaa ihmisten luontokappaleita Suomessa katsoa.
  Paitti siis susia pihallaan.

  Nuo nykyajan urheilumömmöt voisi hyvinnii naamioida wanhanajan mustikkasopaksi. Sitä vaan rinnuksille ja vähän suuhunkin, sekä lepohuoneessa suoraan suoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   meijjänpä pihavalot sytty toissailtana, lämpöhän ne sytyttää, ja kas kas supikoira siinä kiireettä tallusteli ja nuuhki liiterin eessä.
   Latuja pitkin pötki mehtään ja päivällä sitten ssaatiin suksia ladulle ilmestyneiden kakkaolympiakiekuroiden yli.
   Joutas juutas pammauttaa pois haisemasta tai hätistellä sinne mistä on tullukin eli Uraliin eikö niin...

   Poista
  2. Mäne tiijjä supikoirasta sais hyvänhajusta salvaa pohkeeseen. Pakkashatun nyt ainakin. Hyötyelläin siis ihmisen kannalta, ei kait sitä muuten ois Suomeen köijättykään tarhattavaksi, mistä levisi luontoon.

   Poista
  3. EJ
   harmi kun tuo ladulla ollu kiekura oli jäinen niin ei voinu voijjella pohkeita eikä suksen pohjiin kokkeilla oisko siitä köyhän miehen pitoteipiks.

   Poista
 6. Hyvä ihminen-on-ihmiselle-susi -asiantuntijaväki

  Nyt kun te lähi-itäläiset ootte päästäny sudet levittäytymään tänne Pohjanlahdelle saakka, niin kertokaapa, mitä niille pitäs tehhä.
  Harva se päivä uutisoidaan yhden tai usiamman suden jäljistä lumessa päiväkotien pihoilla, ja muilla ihmisten ilmoilla. Ja keskellä päivääkin tohtivat omakotitalojen pihoissa kulkea.
  Juuri kun yksi susi saatiin oikeen luvan kanssa tappaa Kauhajoella, niin eikös jo yks ollut ponihevosen kimpussa, ja kolmen suden porukka tappamassa viisi sinikettua Uudenkaarlepyyn kettutarhalta.

  On se kumma että sukulaiseläimetkin niinku metsästyskoirat ja tarhaketut kelpaavat näille kannibaalisusille.
  Tai pelkäävätkö lähisukulaisten valtaavan heijjän reviirinsä ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Pohojanmaalla olla lähestymässä suventappolupien hakuaika. Sama se on täällä, suvet alkavat silloin luuhata kaikkien mehästäjien pihamailla. Varmuuveksi ovat jättäneet jo syksyllä ammuttujen hirvien roippeet asutuksen lähelle hautaamatta.

   Poista
 7. Hyvä sarkasmin airut E J ynnä arvoisa siunauksen popularisoija hikkaj

  Täälläpä Pohjanmaalla ei oo susia ollut sataan vuoteen, mutta nyt on. Eikä kaatolupia meinata myöntää, pelotella kuulemma voisi, jos armollisesti sallitaan.
  On se niimpal uhanalainen elukka !

  Mutta pelottelullekin on tarkat säännöt. Tuossa naapurikunnassa kun muutaman suden laumalle pelottelulupaa hakivat, niin ei herunut. Ois pitänyt määritellä mitä tiettyä susiyksilöä olisi ollut tarkoitus pelotella.
  Muita kuin sitä luvattua sutta ei ois saanut säikyttää !

  Tänään lehessä kerrottiin, että kun vöyriläisisäntä sisälle tullessaa emännälle kertoi ulkona nähneensä suden jälkiä, niin emäntä hupsuna piti. " Eihän täällä oo susia ! "
  Sitten sattu emäntä vilkasemaan keittiön ikkunasta, niin eikös susilauma mulkoillut pihassa takaisin.

  No onhan ees jotakin, mikä huomataan. Vöyriläisemäntä. Vanhentuneine luonnonoppitietoineen.

  Jääkäreitten pääjoukon saapumisen 100-vuotishistoriaa juhlittiin Vaasassa 23.- 25.2. 2018 monin juhlamenoin. Huomattavin oli 1100 sotilaan katselmus ja paraati, mukana 100 saksalaistakin, soittokuntaa myöten.
  Lisäksi Hornet- ynnä helikopterilentonäytös.

  10 000 henkeä kaupungilla kahtomassa, vaikka oli melkeen yhtä kylmää kuin näin ilmastonlämpenemisaikaan on sulamaisillaan olevassa Grönlannissa.
  Parikytä astetta miinusta !

  Vasabladet, Pohjalainen ja Ilkka tekivät useampana päivänä monisivuiset jutut. Olihan kyseessä valtakunnan itsenäistymisproseduurin keskeisen tapahtuman muistelos sekä osa puolustuvoimien 100-vuotisjuhlia.

  Oli paikalla Risikon Paulaa ( pah !), Niinistön Jussia, Lindbergin kentsua ja vähäisempää väkeä maavoimien komentajasta ja Por. Pr:n komentajasta vähäpätöisiin Vaasan ja Kauhavan kaupunginjohtajiin ja liutaan turhakekansanedustajia.

  Yle ei hoksannut koko tapahtumaa, ja valtakunnallisesti saivat nämä kissanristiäiset vähemmän jukisuutta kuin ämeriäkkyläläiskunnanjohtajan valinnat.

  Ylepomo Jokinen totesi kylmästi, ettei se oo mikään uutinen, ku tulivat jo 100 vuotta sitten !

  Syynä sensuroinnille ehkä juuri tuo 10 000 pohjalaiskansalaisen läsnäolo. Saman verran kuin syksyllä 2016, kun Vaasan torilla viimeksi oli ytä paljon väkeä. Silloin toki paheksuttavan sopimattomasti vaatimassa Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen säilyttämistä.
  Sitäkään väenkokousta ei kukaan julkisesti huomannut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Mites MTV?

   Yle sentään lähetti toissa iltana Arenasta ohjelmaa Einarin puistosta, missä toistauhatta kansalaista hurrasi Iivolle. Muttei Iivokaan uskaltanu susiturkkiin pukeutua, Kuopioon oli jättänyt Kalevi.Oikaraisen (nuinhan pisteen kanssa Susi-Kalle virallisen nimensä kirjoitti) ajoilta alkunsa saaneen turkkiperinnön.

   Tai tijjä näistä, esim. http://www.kaleva.fi/urheilu/pyeongchangin-olympialaiset-2018/olympiavoittaja-iivo-niskasen-paalla-nahty-vanha-susiturkki-oli-lahja-huoltojoukoilta-elainsuojelijat-paheksuvat-ja-turkisyhtio-riemuitsee/786243/

   Poista
 8. Arvoisa turkistarhaus- ja sudenmetsästysentusiasti hikkaj

  Etelän media on Vaasan ja Österbottenin unohtanut !
  Mutta sudet muistavat !

  MTV 3:n teksti-TV:ssä oli lyhyt maininta jääkärijuhlista, ja yksi seppeleenlasku näytettiin. Paraatista ei hiiskuttu, niin sotainen tapahtuma oli !
  Yle vaikeni. eikä riittänyt kirjaimia tekstitelevisioon. Vokaalija pitäs ostaa ?

  Mutta jahka olumppijakultaa enemmälti alkaa tulla, niin ois susillekin käyttöä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tuosta nähhään miten helppoa on uutispimentäminen vapaassa lännessäkin saati tuolla viijenkymmenen kilometrin päässä idässä ja siitä kymmenkuntatuhatta kilsaa eteenpäin.
   Joku yks Jokinen tarvitaan niin siinä se!

   Poista
  2. Kyllä uutisiin olis Pohojanmaalta piästy, jos paraatijoukot olis mobilisoitu susijahtiin.

   Tarvittaessa olis Kitteeltä voitu antaa tulitustukea

   http://erkkijormanainen.blogspot.fi/2018/02/itaan-vai-lanteen.html

   Poista