Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Rento meininki

Tuohan on kuin Waltarin Sinuhen kansikuva!
Vaan söpömpi on: nallukka jellonaa halailemassa, jalopeuru metsänomenaa. Nam ja muiskiskis!

Mitäkö taas höpisen? Terapian tarpeessako?
Antautuneena uuteen kirjaan olen, käteen käypään pikkuiseen sadan gramman painoiseen.

Tilkkanen terapiaa, Otava 2017,on piirroskirjan nimi, jonka on 'kirjoittanut' Antti Ervasti, niin no psykoterapeutti, sori, jos tuossa nyt juuri kirjoittamista mitä kuvien oheen, ja jonka on kuvittanut, etten sanoisi huvittanut kuvittaja, graafinen suunnittelija Matti Pikkujämsä paksulla siveltimellä.
Ja kuten oikein huomasitte, oikean arvokirjakustantajan toimesta.

Ei siis mitään helppoa, halpa-arvoista käsipajatoimintaa.

No eihän se aina noin mene, ei ainakaan nykyisin, sillä tuppaa parhaat kiksit saamaan kirjoista jotka eivät ole suurkustantajien hiomia, vaan karheita käsitöitä, joissa tuoksuu elämisen haju.

Kova olisi tässä into selittää eräällä, että nyt on taas käsiin tupsahtanut kirjanen, jota mielihyvin tutkii, myös senkin takia kun, tai enpä sano, sillä jos sanoisin se voitaisiin käsittää väärin ja loukkaukseksi tekijöitään kohtaan ja kanssaihmisiä etenkin.

Aiheet ovat raskaita, mutta terapeutti ja piirtäjä pystyvät keventämään ja jopa voittamaan ne osin huumorilla, osin naivismilla ja monilla muilla vastakohtaisilla keinoilla ja pehmentämällä ja ...

 
hiihdot 6/272 km = 43 h
*** myös

2 kommenttia:

 1. Lueskelin just Ylen nettisivuilta uutisia, että suuret kustantamot ovat alkaneet ostella pieniä. Otava on pistänyt poskeensa Nemon. Ainakin alkuvaiheessa ovat tyytyväisiä molemmat.

  Samassa jutussa kerrottiin, että yhä useampi pienkustantaja lopettaa, esimerkiksi Savukeidas. On kuulemma kannattamatonta puuhaa, eikä yhteiskunnan tukea vaikkapa Norjan mallin mukaan tule. Norjassa valtio ostaa kirjastojen ym. käyttöön tuhat kappaletta jokaista julkaistua kirjaa.

  Jos Suomeen vaikka pyssytehtaan perustaa, niin valtion rahallinen tuki on itestään selvyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   Huomasin tuon Savukeitaan lopetuksen. Onneksi pienkustantamoja vielä on ja vielä kätevämpiä 'omakustantamoja' ja näitä blogialustoja, joissa meille monelle kirjoitussyyhyiselle on julkaisualustaa nokko.

   Esim. Poesia jatkaa edelleen: https://poesia.fi/mika-on-poesia/
   Jokunen vuosi taapäin Hannu Helin piti kuolevan runoilijan 'hautaamis'blogia ja sitä kautta tuo firma jäi mieleen. HH antoi ymmärtää että se osittain murti miehen mieltä.

   Helinin käymää kamppailua kuolemankelkassa voit käydä yhä seuraamassa täältä:
   https://helinhannu.wordpress.com/page/9/

   Poista