Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 2. maaliskuuta 2017

Chick lit

 Weltpaket  Hinweise für den Versender

Vissiin postinkantaja-Kaija oli säikähtänyt ulkomaan kieltä niin että päätti asian hoitaa himaan saakka.
Näin:
Alussa talo oli autio ja tyhjä, talon virkeämpi eläjä oli häipynyt jo hyvissä ajoin aamupuolta kaupunkiin harrastustensa pariin ja jättänyt viipyilevämmän puoliskonsa viereksimään vuoteelle kissa kainaloisena kanana. Siinä sitten heräilivät pikkuhiljaa kumpikin ja aloittelivat päivän potun täyttämistä, runoilija ja hänen muusansa Lempi.
Välillä kirjoitteli potuntekijä välillä kyseli mitäs mieltä Lempi olet tästä entä tästä, pannaanko pottuun. Jossain välissä tuntui keittiön ovi käyvän, mutta siihen ei reagoitu koska eihän talossa muita ollut. Kaupungissahan se.
Tuli päiväkahvinkeittoaika. Oli noustava panemaan pannua levylle, turha luullakaan että tässä huushollissa mitään suodatinkahvia juotaisiin.


Siinä se oli WELPAKET päivän Helsingin Sanomien päällä. Saksasta asti suomalaista kirjallisuutta.
Kuka sanoo etteikö postinkotiinkanto pelaa!

Sitten vaan repimään ja tilattu 30 ennen 30 auki!

Chick lit!

Millainen on nuoren tyttöopettajan elämä, työ ja arki 2017-luvulla? Kiinnostaa verrata suurinpiirtein saman ikäisen poikaopettajan elämään 1977, mille uhrasin koko helmikuun potun.
Mitä neljässäkymmenessä vuodessa on tapahtunut? Mikä liikahtanut - pinnan päällä vaiko pinnan alla pää ja päätä pahkaa?
Jänniä päiviä luvassa.
_________
*** myös 

2 kommenttia:

 1. Suuren vaikutuksen teki meikäpoikaan 1978 ilmestynyt Robert Spechtin "Tisha". Se kertoo nuoresta opettajattaresta, joka 1927 meni Chickenin erämaakoululle Alaskaan. Siellä liikuttiin vain koiravaljakoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   Joskus -70-luvulla oli voimissaan semmoinen kirjakerho kuin Uusi Kirjakerho. Sieltä kerran kuukaudessa lähettivät kirjan, jos ei ennättänyt perua. Opettajattariin liittyviä kirjoja on jäänyt tuolta ajalta kaksi romaania omaan hyllyyn: Kaarlo Isotalon 'Nuori isäntä ja hänen naisensa Aila' sekä tuo mainitsemasi 'Tisha - erämaakoulun opettajatar', joka kertoo yheksän oppilaisen koulun tomerasta 19-vuotiaasta opesta Alaskassa.

   Tulee mieleen lähempää yks kivikoulu, jossa alaluokalla, 1-2, oli yhen talavea ainoastaan kaksi oppilasta. Kerran talavella sattu niin hupasesti jotta toinen oppilaista oli sairastunu ja jääny 'pihhaasa', niin yläluokan ope kävi ajokoirasa pois pakkasesta ja istutti sen alaluokan kateederille kuunteluoppilaaksi.
   Enää ei luokassa tuntunu olo niin orvolta.

   Poista