Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Karismaa vai pelkkää persoonallisuutta

Joissakin on ja joissakin ei. Karismaa. Joku on ja joku ei. Karsimaattinen.
Jako on selkeä, ei välimuotoa: on tai off.

Persoonallisuutta toki on monellakin.

Noita näyttelijöitä pohdin, niitä jotka eivät telkuissa näy, Putouksissa sun muissa, vaan syrjemmissä valokeiloissa: Tampereella Hulluna, Kajaanissa Annan Kareninana esmes. Silti vaikuttavina näyttelijät Antti Laukkarinen, Eeva Aitta esmes - vaikkei rumpuja päristelläkään.

Ja niinku nyt eilisiltaisen Niskavuoren nuori emäntä -näytelmän Heta Lappeenrannassa. Siinnoin jotain siinä Hetan näyttelijässä! Jotain erikoisen mieleen jäävää olemuksessa ja puheilmaisussa. Sen tarvinnut kuin avata suunsa niin jo heti ensi sanoista läikähti: tuo on ollut jossain, tuon oon nähnyt aikaisemmin, tuo erottuu joukosta, tulee tilaa kun jotain mölähtää/älähtää, vaikka kymmenen muuta ammattitaitoista on näyttämöllä yhtälailla.

No niinpäs!
Rosinana, Juutas Käkriäisen vaimona on ollut Maarianvaarassa ja Unto Monosen vaimona Savonlinnassa näemmä, kun blogeja selailen kotiin päästyämme: Helka Periaho. Helkatin hyvin arvosanoin on selviytynyt ainakin noista kahdesta osasta, Rosina ja Juutas otsikko KL-blogi Hikatusta ... ... sivumerkkejä 7.8.2012:
"Vaan kyllä kirkkaimpana loisti Helka Periaho - minkälainen hökkä osasikin olla! Tuli jo mieleen että jospa se oikeasti onkin tuommoinen, siis Helka eikä Rosina. Katsomo täynnä ja tämä pällistelee ihmisiä, ja tuumaa että onpa herrasväkeä liikkeellä, on on. Ja hienot tamineet kaikilla yllä.

 - On se kumma kun pitää olla rikkaita ja köyhiä! Eikö voisi vähän tasata?

Siihen suuntaan tuumii Helka Rosinana vaan ei vastausta saa. Eikä tunnu siltä että edes tasattaisiinkaan, rehellisin keinoin: kyllä se nyt niin vain on että sinä Juutas alat keittää sítä korven kyyneltä, pontikkata, ei tässä muukaan auta jos elää meinataan, hengissä olla.

- Päivöö! tervehtii ja sanoo muutakin kiännellen, murretta murremmaksi viäntäen, mutta ei kuitenkaan tunkien, jotenkin vaan näkyvästi mutta samalla varovasti vetäytyen.

Mikä muija!"
Pitäisköhän ihan varta vasten ja sitä tehden tehdä uus matka Lappeenrantaan, kun hää on pian ensiltaan tulevass näytelmässä Terijoella pääosas?!
Syynäis vielä että kumpaa: karsimaa vai persoonallisuutta.

_________
KIRJA-ARVOSTELUT

*** myös


5 kommenttia:

 1. Kummalla lienöön enämpi karismaa, Kaisa Mäkäräisellä vai Rosina Käkriäisellä?

  VastaaPoista
 2. Hyvä vertailevan psykologian asiantuntija E J ynnä vaitelias hikkaj

  Meikäpä vastaa jotta Kaisa Mäkäräisellä !

  VastaaPoista
 3. EJ/Voksi, sir

  Kompromiss: Molemmilla, jos Helka P niitä näyttelee.

  Aitoa Kaisaahan ei mikään voita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosinalla on ainakin karismaattisia ajatuksia. Suattaahan niitä Kaisallakin olla, ihan pittää tarkkailla, miten seuraavan kerran selittää, kun lipsahti ampu ohi.

   Poista
  2. EJ

   oon ootellu josko KR karismallaan puolustas meijjän ihanata suojelusenkeli-Kaisaamme. Niin ei miun tarttes. :)

   Poista