Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 15. toukokuuta 2014

KK-Katekismus IV - kaikki kyytiin

EU-oikeutemme 4.  YHTEISVASTUU


 
Eilen alkoi ennakkoäänestys EU-parlamenttiin: 751 parlamentaarikon joukkoon valitaan 13 suomalaista - täytyy heillä olla melkoiset äänivarat jotta äänemme kuuluvat!

Siellä nämä mepit sitten pitävät huolen että elämässämme toteutuvat, paitsi jo aiemmin mainitut Ihmisarvo, Vapaus ja Tasa-arvo, myös

IV luku (artiklat 27 - 38) YHTEISVASTUU
(työntekijöiden oikeus saada tietoja ja tulla kuulluksi yrityksessä, neuvotteluoikeus ja oikeus yhteisiin toimiin, oikeus työhönsijoituspalveluihin, suoja perusteettoman irtisanomisen yhteydessä, oikeudenmukaiset ja kohtuulliset työolot ja työehdot, lapsityövoiman käytön kielto ja nuorten suojelu työssä, perhe- ja työelämä, sosiaaliturva ja sosiaalituki, terveyden suojelu, mahdollisuus käyttää yleistä taloudellista etua koskevia palveluja, ympäristönsuojelu, kuluttajansuoja)

POIMINTOJA

Nyt tarkkana sanojen kanssa: politiikka - EI poliitikko, kun artikloja 37 ja 38 luemme, vaikka oikeastaan, mitäs jos vaihtaisikin? Asia konkretisoituisi ainakin paremmin: > 

  • Ympäristönsuojelu Ympäristönsuojelun korkea taso ja ympäristön laadun parantaminen on sisällytettävä unionin politiikkoihin ja varmistettava kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti.
  • Kuluttajansuoja Unionin politiikoissa varmistetaan korkeatasoinen kuluttajansuoja.  

Näin jäljelle jää enää 3 perusoikeutta, niistä vaalien edistyessä lisää.

Omaa ehdokasta en vielä löytänyt ole, kun Ylen Vaalikone sulki kertakaikkaan ja ehdottomasti pois suosikki-Hennani, tämän ihanan punkkarirlotan, joka ei pienistä hätkähdä.

ps siitä autosta:
meni läpi - ne katsastajan piikit; no ei vainkaan: auto meni läpi; Jsuussa katsastus on halpaa lystiä: 29 €.
Lisäksi Teräskulman kaupasta jäi käsiin Lundbergin Jää sekä Pulkkisen Totta - euro per kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti