Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 15. helmikuuta 2024

Lakkovahteina

 Tuli pieni tauko - sorit siitä - tänne potulle, kun me ISOTvanhemmat jouduimme / pääsimme toimimaan kotimiehinä / lakko-lapsenvahteina tälle pienelle piirtäjälle:

kuvan nimi:
AURINgosta KARANnut AURingonSÄ-DE

Oli parin päivän pituinen hauska huki - jos hikinenkin, pakkasesta huolimatta, pikkupirpanan kanssa.

Se on kuulkaa ankaraa puuhaa tuo lastenhoito, eikä ihme jos päiväkotiporukka lakkoilisi useamminkin.


Kirjavinkeissä

🏂  -8°C hiihdot   10 km / 443 km / € = 76 h

4 kommenttia:

 1. Arvoisa hikkaj !

  Onko se tuossa oikealla se aurinko ?
  Ensin arvelin, jotta hikkaj on tarjonnut taiteilijalle tyhjää äänestyslippua piirustuspaperiksi, mutta idästä nouseva, horisonttia nuoleva helmikuinen aurinko siinä taitaakin olla.

  Sekö on tuo ruskea Y se sädekarkuri ? Englanniksi RaY ...
  Epyktiläisjumalahan se Ra taisi olla, auringonjumala ... joten kulttuurihistoria on jo taiteilijalla hallussa !

  Yhteiskuntaopin kurssitus jo päiväkodissa opastaa lapsoset myös politiikan sääntöpohjaiseen kulttuuriin !
  Siis jos onkin tarhan täti parlamentarismia vastaan, niin ukki sentään pelastaa hylätyt lapset takaisin sivistyksen pariin ... niinku se melkeenpresidentti Pekka-setä ne al-Holin tenavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Aivan aluksi urpilaisena:
   Huomasitkos, miten kaimasi kansankirjailija Roslin-Kalliola otti kantaa latinoimattomalla nimellä 'Kansan ääni' Helmikuun manifestiin. ks. osa IV (Kynällä raivattu reitti)
   Nythän on taas helmikuu, joten pitäskö VP:n pyöräyttää uudempi Helmikuun manifesti eli haiseva vastalause nyt tuonne vastakkaiseen suuntaan eli länteen noille Rumpin suunnitelmille, ennen kuin on liian myöhäistä?

   Sitten taiteeseen ja sen tulkintaan.
   Oikein aloitit tulkinnan: oikealla oli aurinko kokonaisena, tilan puutteen vuoksi saksin sen pois, jotta itse asia pääsisi oikeutuksiin. (Äänestyslipun jätin äänestyspaikalla olevaan laatikkoon, pudotin sen uumeniin oikeanpuoleisesta reiästä.)

   Ruskea Y on, kuten tarkkana havaitsit, sädekarkuri, josta itse päivänsäde punnersi itsensä meille näkyväksi.
   Ja toki piirtäjälle on jo hyvissä ajoin opetettu noista jumaluuksista Ra eli Re jo siksikin, koska se muistuttaa itse piirtäjän nimeä hyvinkin paljon.

   Mitä yhteiskuntaopetukseen päiväkodeissa tulee, niin sanotaanko näin iskevästi: 'POLITIIKKA POIS PÄIVÄKODEISTA!' -slogan on yhä paikallaan; muistissahan on -70-luvun pirkkalaisuus meillä kaikilla varoittavana esimerkkinä.
   Ja mikäli ei, sopii katsoa tästä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/06/14/pirkkalan-koulumoniste-levitti-vasemmistolaista-historiakasitysta

   Ja vielä: kannattaa kiinnittää huomio tuon halkaistun auringon kello seiskan kohdalla olevaan siniseen pisteeseen: sieltähän se ponnisti tuo iloinen päivänsäde eteemme ihailtavaksi.

   PS
   tästähän tuli oikeastaan päivän pottu, ei olisi tarvinnut Aurinkokuninkaasta erillispottujuttua tehdäkään! :)

   Poista
  2. Arvoisa hikkaj !

   Jos on Rumppi kovasti pyrkimässä Maailman Navaksi muuttamalla omavaltaisesti NATO:n artikla viitosta ... niin Tapettimies-Putin on kyllä puolestaan selityksen velkaa koko maailmalle, kun meni ja lähetti Maailman Navalnyin juuri ajasta iäisyyteen.
   Putinin pullisteluita on jo niin kauan siedetty, että tarttis tehrä jotakin !
   Lienee nyt Putinin viisainta pikaisesti muuttaa ikkunattomaan taloon, jotta putoamisvaaransa minimoituisi.

   Maailmassa olisi kyllä jonniinverran petrattavaa, jottei Maailmanvaltiaan paikasta tarttisi Ameriikoissa kahden salaisia papereita kätkevän ikälopun vanhuksen ja Vennäänmaalla yhden vereen hukkuvan sotarikollisen keskenään kisailla.

   Paniskohan se Stuppi vihdoin asiat järjestykseen, kun ulkomailla ei osata ...

   Poista
  3. Voksi, sir

   Aleksanteri(Tupin)- Instituutin johtaja Kangaspuro ehdottikin jotakin tämän kaltaista uskaliasta toivetta kuolemasta: jotta mieluummin P kuin N. ...

   Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Kaarlo Salonius-Pasternak puolestaan ei sure Aleksei Navalnyin kuolemaa, koska: – Hän oli venäläinen nationalisti. Hänen vuoksi ei kyllä kannata yhtäkään kyyneltä tuhlata.

   Ota tuosta selevää!

   Me tässä tuon ei minkään instituutin johtaja Onni Eläkeläisen kanssa on suuresti ihmetelty ja hämmästelty, että miksi maailma Orpoineen vasta nyt kuoleman jälkeen on shokissa - eikä Navalnyin vankilakidutuksen aikana.

   Poista