Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Kumpi nyt parempi?

Kansikuvavalinta 3.


Kumpaan tarttuisit mieluummin =

suomalainen                             virolainen                             

Kenties suomalainen kansi taas alkuperäistä tyylikkäämpi?

Virolainen Mart Sander päättää Rouva Kukkin tytöt -trilogiansa Petosten taloon (Litsid Naiste soda III) Viron miehityksen ajoilta, kun natsi-Saksa ottaa vallan ja venäläiset häipyvät: 
Millaiseksi muuttuu elämä Tallinnassa ja herrain bordellissa?

Edelliseen osaan Naisten sotaan näyttää muuan läpituttu kriitikko mieltyneen, ainakin tämän uusimman, Petosten talon, kansilieppeen lainauksen mukaan:

"Mart Sander kirjoittaa helppolukuista, helposti seurattavaa tekstiä - siis viihteellistä? - mutta samalla koukuttavaa mukaansa historiallisilla viime sodan aikaisilla tiedoilla ja tunnelmilla. Suomalaisena lukijanavalpastuu, kun hänen henkilönsä kuuntelevat Suomen radiosta tietoja sodan etenemisestä ja tuntevat empatiaa pohjoiseen veljeskansaan - ja entä se tutuntuntuinen neuvostoantipatia, piilevä ryssäviha, jota ei voi ääneen ilmaista. ... Sander ei sorru erotiikan ylenpalttiseen esilletuontiin, mistään pornografiasta puhumattakaan, vaikka ainekset ovat koko ajan käsillä. Koko ajan läsnä jännä salaperäinen fiilis kaikessa toiminnassa, elämää harmaalla vyöhykkeellä." -Kirjavinkit.fi

Heh, 😀

omat  KIRJA-ARVOSTELUT 

Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. HUOM:" F-Securen talousjohtaja valottaa tulosvaroituksen ja huomiota herättäneen yrityskaupan taustoja – ”Jotain pientä hikkaa on”" AP tänään.

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   eli kaikki åbolaisen kommentitkin ovat tutkittavina Kiinassa, Venäjällä, P-Koreassa - ja ties missä!
   Vapise.

   (Luulin ensin, että tartuit nuihin yo. kansikuviin ja olit jo pyytelemässä niiden lupaamieni Elokuva-Aitta-lehden vuosikertojen kertaamista täällä potussa kuivien Parnasso- vuosikertojen jälkeen.
   Onneksi olet unohtanut koko juttusarjalupauksen.)

   Poista