Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 12. toukokuuta 2023

Vars. liturgian kävi pitämässä Kiminkinen

 eikä ihan kirkkoslaaviksi 👂🙋


Tapani Kiminkinen

Pekka Puskahan täällä aikoinaan näitä nurkkia muina töinään nuohosi ja puhdisteli rasvasta ja tupakista sun muista nautintoaineista.

Nyt käväisi Kiminkinen vaimoineen - ja kyllä me naurettiin! Kun se osaa esittää vakavat asiat sydämeen käyvästi - ikää pidentävästi siis.

- Rasva pois, tupakka pois ja liikkumaan! Jotta saahaan se paha rasva, ne suonen kovettumat pehmenemään eikä ainakaan lisääntymään. Kolesteroliarvot kuntoon. Kasviksia, kasviksia.

Ei se noin virallisesti sitä sanonut, vaan innostavasti. Ja naurattavin esimerkein. Ja kansan kielellä:
- Persettä penkkiin ja sanokua sille ukollenne että pesee munansa terskan alta tarkkaan, jottei hajuun tukehu eikä tulehusarvot...Jos ei pysty liikkumaan niin kontatkuo vaikka sänkyä ympäri. Eihän enää ole edes vuodepotilaitakaan vuodeosastoilla, nehän viejään sänkyineen vaikka pilikille...

Sano se edellisenä iltana pitäneensä samantyyppisen valistustilaisuuden Joensuun kirkossa. Eppäilenpä jotta on se sinne kielesä siivonnu, hittolainen!
Varsinkin jos on ladellut epistolansa alttarilta. Ainakin se sanoi, että Ulla-vaimon pitämän asahi-jumpan käärijämäinen taustamusa oli muutettu Simojoki-taustaiseksi.

Oli meillä rattoisa kaksituntinen, joka päättyi kahviehtoolliseen: öylättinä oli karjalanpiirakka.
Näitä saarnaajia, näitä Tapanin-tapaisia, tarvitaan kiertämään kansanterveydeksi.

Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Nyt kun on nuita kansanvillitsijöitä useampikin, tai ainaskin kaksi kovaa koota, Käärijä ja Kiminkinen, niin on hyvä että kuulijakunnalla omat ajatukset vielä suodattavat ilosanomaa, siis minkä villitsijän missiota lähtee seuraamaan.

  Käärijä neuvoo menemään viinamäjellen, ja Kiminkinen elelemään siivosti. Kiminkisen neuvot ovat paremmat, mutta Käärijälläpä on suurempi suosio !

  Muitakin kutsuhuutoja on: Hopiavettä neuvotaan juomaan, rokotuksia välttelemään ja pelkkää ruohoa syömään ... jota viherpesua kutsuvat planeetanpelastamisruokavalioksi, veganismiksi.

  Täällä Vaasassa muutama vuosi sitten Åbo Akademin Övningsskolan piti koulukkaille ja opettajillekin kuuden viikon mittaisen kasvisruokapakkosyöttöjakson.
  Lehdissä kovasti kehuivat edistykselliseksi, ihan Harmageddon -vastaisen pelastusaatteen siunaukselliseksi ruokavalioksi.

  Mutta kun sitten taannoin aikanaan ruohodieettiin osallistuneita entisiä koululaisia lehdessä haastateltiin, niin pataluhaksi monet manasivat koko veganismin.
  Olivat vähän haarukalla ruohoja käännelleet, tai eivät edes tulleet ruokasaliin asti. Lähipitseriaan tai hampurilaisravintolaan menivät viherpakkosyöttöä karkuun. Kun ois muuten jäänyt nälkä.

  Se on Kiminkinen supliikkimies, ja osaa medisiinaa popularisoida. Kaikki eivät kuulemma tykkää.
  Ite mitä oon joskus näköradiosta katsonut, niin muuten on asialla, mutta hieman överiksi välleen tuppaa menemään.
  Pääasiahan on, ettei harhaoppeihin kuulijoita johdata.
  Mutta vielä tärkeämpää olisi, että kuunteluoppilaat painaisivat opit niin kalloonsa, että niitä oikeasti noudattaisivat.

  Terveelliset elämäntavat, oikeanlainen ravinto, sopivasti liikuntaa, tarpeeksi unta ... viinan ja tupakin sekä huumeiden välttely, ynnä epäilyttävien sairausoireiden tsekkauttaminen ajoissa, ovat asioita, jotka täysjärkinen ihminen kyllä ymmärtää.
  Mutta toteuttamisessa sitten pahasti lipsuu ...

  Sen verran tiukkaa tekstiä, jotta salanimellä pittää tämä julkasta.
  Kun ei tuo Vox Populi taho kelvata ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vp, söör (hss hss)

   Hurahtaminen on aina muodissa: millon mihinkin ja kuka kehenkin.
   Pois se meistä!

   Hitlerkinhän oli kasvissyöjä ja - pelastiko muka maailman, minä vaan kysyn. Tosin Huovisen Veikon tieteellisten tietojen mukaan (ks. Veitikka = https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/veitikka-a-hitlerin-elama-ja-toiminta/)
   söi se Piru, etten paremin sano, sekaravintoa ja joi ja puhui sekoja,

   Hyvä, että pidät kolleegaasi oiva valistajana ja arvossa, vahvistaapi näin omaa käsitystä etten mihinkään hihhuliin ole päkätissä. Karppiset sun muut Heikkilät saivat Kiminkiseltä oman kyytinsä. Ja painotukset just samat mitä tuossa terveellisistä elämäntavoista luettelit.

   Poista