Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Санкт-Петербург - Sankt-Peterburg

Kertoisiko päivä päivältä kuin Krakovasta urinaaleineen kaikkineen, vai?
Tai sitten aloittaisi aikojen alusta 1703, jolloin Pietari Suur...

Neljän päivän reissusta riittäisi kertomista loppuiäksi ja -elämäksi, kuten lukuisista aiemmista reissuista Leningradiin ja Pietariin, joten jääköön kronologia ja hypätkäämme suoraan haudoille ja järkytykseen Piskarjovkan hautausmaalle, minne on haudattu Leningradin piirityksessä (syyskuu 1941 - tammikuu 1944) kuolleita siviilejä puolisen miljoonaa. Näiden loputtomien stalinien ja hitlerien, joidenlaisten loppua ei näy, päähänpiston uhreja.


Laajat hautakummut kuin ojitetut hyvin hoidetut peltosarat kahdenkymmenenkuuden hehtaarin alueella ikuisen tulen takana, jatkuvan surumusiikin soitossa. Kivettyä käytävää pitkin kävellessä kohti äitipatsasta pureutuu keväinen vilu sielun syvyyksiin:
 - Oi äiti äiti, synnyttäjä - tätäkö varten?


Pois poistumme.

Ilolle käymme; mitä jos sinne Kulkukoiraan, sinne missä Ahmatova, vainottu vaimennettu, pakeni hauskanpittoon.

Tai Nevskille pyörimään.
Lystinpittoon iliman aikojaan. Tai hei, onhan täällä Irish Pubia ja Cuba-clubia. Neljää päivää nyt tässä ruveta suremaan!
Iloa irti vaikk' syrän märkänis!

Ei kun metroon ja syvyyksiin iloja kohti.

Vaan jääkööt ne tarinat huomeniksi, ylihuomeniksi tai peräti salaisuuksiksi suusta suuhun kulkeviksi - niin kuin niin moni asia tässä maassa.
Samizdatilla on henkikultaa varjeltu mahtimiesten kyyliltä kautta historian.
Rintala: Leningradin kohtalosinfonia

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Jusupov

5 kommenttia:

 1. Kyllä iloista olisi mukava yksi tarina lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   ei pijä hopiula, koksa
   muisti palailee pätkittäin. ;)

   Poista
 2. Kuulusintapa nähtävyyttä Pyhässä Pietarpurissa etten nähnä, tai mistäpä tiijjän vaikka olisiakin. Tyttäreni kavereineen siellä pistäänty männä kuussa, ja vastaan käyskel muina miehinä ihan ite Вилле Хаапасало! Nauravaisen kuvan vielä porukalla ottivat, mokomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi
   ei nähty mutta puhuttiin pariinkiin kertaan liikenneruuhkissa: "Oispa Ville, menis ulos niin johan väylää järjestys!" Ihan se opaskin tosissaan puhu että VH on Venäjällä 'kova starra'.

   Kannattaa muuten opetella tuo Вилле Хаапасало - sen kyrillisillä kirjaimilla selviää moni katukyltti, jos ei viiti kaikkia kirjaimia opetella:
   http://www.worddive.com/fi/venalainen-nappaimisto

   Poista
 3. Hyvä kyrillisväki

  Vaikkei meikäläinen nuita ryssänkirjaimia juurikaan viitsi opetella, niin tuon Villen nimen toki oitis osasin oikein tulkita.
  Oli jäänyt nimittäin mieleen sen yhen Marxin kertomus. Eikä ollut parta-Kalle vaan se valkotukkaelekieliveljes.
  Harpo jossakin haastattelussaan kertoi innoissaan, että hänellä on peräti outo valenimi Neukkulassa. Nimittäin Xapno Map case !

  VastaaPoista