Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 3. huhtikuuta 2023

Vaalit vaalit

 - siunaat, pidät arvossa - kaikesta huolimatta kunnioitat

Tähän hätään, kun monella paha mieli Orposta taikka Purrasta taikka Marinista, pitää nostaa Onni Eläkeläinen Paratiisistaan esille kertomaan pitkällä elämänkokemuksellaan, ettei mittää hättää
Vaaleja tulee, vaaleja menee, eivätkä ne pahemmin hetkauta pientä kulkijaa, tavan eläjää. 

- Vai mitä Onni?

- Ka eipä ei. Syömistä piisaa jos asumistakin. Mitäs siitä jos lohen sijasta haukea taikka sisällä parit asteet kylymempätä. Vetää villapaitaa, pässinpäkkimää pöksyä päälle, niin jo vot. Ei kun etiäpäin kuni Saarikko lumessa ja Li pienine oravineen Turkkuses. Joutavat humputukset pois niin hyvä tulee. 

- Humputukset?

- Kyllä sinä tiijjät.

- Kerro silti!

- No en siitä, vaan toisesta kun kahtelin yhtenä iltana miten televiissio näytti jostain Afrikan maasta mitenkä siellä koulutetaan muotisuunnittelijoita. Semmonen viimesen päälle liipattu nuor musta mies valakiaks värjätty tukka kähärässä kertomassa, miten vaatebusines kukoistaa kun omin käsin niitä muotoillaan eikä tarvihe ulukomailta vaatteita rahata.

- Mitäs tuo nyt, niinhän täälläkin.

- Niin niin mutta tarpeetontahan tuo on tiälläi. Pani kyllä miettimään, laitanko tämän kolomatta latin latia noihin kehitysmaakeräyksiin jos ne moisiin muotimetkuihin menevät eivätkä mihinkään kunnon koulutukseen tahi niihen tyttöjen silipomisjuttuihin.

- Vaan etkös juuri kertonut, ettei pidä provosoitua vaalien takia ja itse pauhaat nyt kuin Purran porukat.

- No kaho kehnoa... tarttuvaa tautiako lie... Josko sittennnii vaalit vauhkoonnuttavat turhan päiten vielä tässäi iässä.

Niinpä. 
Parempi miehellemme kun nostamme OE:n suksille ja pukkaamme tuonne keväthangille rauhoittumaan, jänösten jäljille.

 Vai mitä?
  

omat muut KIRJA-ARVOSTELUT 
Kirjavinkeissä
tänään

🏂 hiihtämiset -4°C 13 km  839 km /€ = 132 h

6 kommenttia:

  1. Joopa joo, ONNI on paljolti oikeassa...Niin, ja ONNI oli myös isäni etunimi...
    Öisinajattelija

    VastaaPoista
  2. Enpä ossaa sannoo, onko hyvä eli paha mieli, vaan vaalit oli ja ne oli rehelliset eikä vaalivilippiä olluna. Nyt saahaan sitä mitä tilattiin, niinkuin aina ollaan saatu.

    Minäpoika veisaan hyvinkin kerran pari viikossa Santellin Liinan sanoja, jotka alakukielellä kuuluu että "Varje dags bekymmer vill han bärä, han som heter både Kraft och Råd. Morgondagens omsorg får jag spara, om än oviss syns min vandrings stig".
    Ei, ei tee suomennos kyllä oikeutta tuollekaan.

    Mutta ihan kelepo ajatus silti, kannattaa punnita vaikka ei Santellin Liinan kanssa sammaa mieltä asioista oeskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äej

      Ainakin Rådia tällä Ruutikaudella, jota parhaillaan elämme, tarvittaisiin mer och mer.

      Poista
  3. Li tuli viime vuonna kadulla vastaan, mittaili kuin halpaa makkaraa, jotta tuo gubbe ei ole kannattaja. Ike ja ja Janina sentään hakivat kontaktia. Mutta fiksuimmat poliitikot täällä ovat olleet Heli Paasio, Ilkka Kantola ja Olavi Ala-Nissilä, ketään em. en ole äänestänyt, väärä puolue!

    Ja nythän te Riäkkylässä olette tuollaisten miesten suojeluksessa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009500604.html

    - Ja Åboa suojaa Riäkkylä :-)

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      Herra varjele!

      Muuten 1, eikös Rafun poika Pera sentään ollut paras ja vitsikkäin kaikista turkulaisista poliitikoista kenkävalintoineen kaikkineen?
      Muuten 2, nyt Riäkkyläkin on sitten Naton myötä virallisesti Ämeriäkkylä, mitä kohti se pyristeli jo sen Nin-- äsh! Attendon ajoista asti. Joten kunhan se tukikohta tänne tulee niin Äboakin suojelemme, toki.

      Poista