Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Kauhun paikka

Rautakurjen kaula valmiina murskaamaan

 
Oranssiraamitettuun pitkäkaulaiseen sukulaiseensa törmäsi kurkiparimme pellon päähän askellettuaan. Hätääntyivät, nousivat ilmaan ja häipyivät maisemista.
Tuon rautakouran on tarkoitus murskata maantasalle pitkänpitkä moderni seurakuntatalo kaikkine homeineen ja asbesteineen.
 
Toivomus:
Suupalana se oikeastaan voisi pyöräyttää varttaan ja kaataa kellalleen kirkkomaisemaa häpäisevän  piuhakopin.Numerotietoja:
Kirkko rak. 1851
SRK-talo rak. 1972
Purku-urakka 49 900 €
Piuhakoppi rak. 2015
Kirjavinkeissä

🏂 hiihtämiset +2°C  5 km  1045 km /€ = 162 h

6 kommenttia:

 1. Puistomuuntaja ei ole ihan niin huomaamaton, mitä nimestä voisi päätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Op

   No, selvisipähän tuonkin hökötyksen virallinen nimi.
   Kiitti. :)

   Poista
 2. On pääteltävissä,että rakentamisen taito hiipui myöhemmin, kirkkohan lienee edelleen käytössä.
  1970- luvulla opeteltiin eristeiden käyttöä, kun haluttiin energiaa säästää. Tosin se kuuluisa energiakriisi taisi tulla vuoden jälkeen tuon srk-kodin valmistumista.

  Mutta kyllä niistä monesta homepesiä tuli noihin aikoihin. Yksikin virkasisar joutui jopa irtisanoutumaan homeen takia. Itellä on asiat helpommin. Virkakirkko on rakennettu ehkä 1396, toinen 1804, kolmas 1765 ja neljäs 1860. Seurakuntakodit taas vastaavasti 1964, 1979, 1993 ja 1983.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   On sulla komiat ja historialliset puitteet laulella ja luikutella!

   Vanhat kirkot pysyvät, jos eivät pyromaanit polta. (josko oisivat sen verran hatarampia eli tuulettuvampia kuin 70-luvun rakennelmat).
   Ihminenkin taitaa kestää kauemmin 'homehtumatta', tosin hömerehtimiseltä ei näy välttyvän. (minkä tämä pottu todistaa)

   Poista
 3. Kyllä ne ”murheet” täällä todella ovat isompia. Kun tuo toimistokolossi on purettu, kadun toiselle puolelle (mistä kuva siis otettu) tulee peräti 6-kerroksisia toimistorakennuksia, jotka taasen ovat vain ”pieni” osa tuota https://www.turkuratapiha.fi/

  Kuva ja oma tekstini näkynee klikkaamalla kohtaa "JV"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JV-linkki toimii!

   Turku-tautia tämäkin?
   Tuossa purkamistyössä vois auttaa ja nopeuttaa sitä tämä ystävämme tuosta itärajan takaa. :(

   Täällä menovinkiksisi nuorempaa tuotantoa siellä kulmasi takana:
   https://www.sttinfo.fi/tiedote/muoti-palaa-juurilleen-turun-linnaan-yli-50-nuoren-talkootyona-tuottama-loppuunmyyty-underground-muotinaytos-fashcene-jarjestetaan-toistamiseen?publisherId=69818906&releaseId=69977205

   Poista