Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Sanat piilossa ja sekaisin

Rydmanin Kari, liituveli, pohtii blogissaan Infarkti ja ristikot sanojen ja termien katoamista ja keinoja niiden löytämiseksi.

SK 21
Ehdottelin Piilosana-ristikoita Suomen Kuvalehdestä. Vaikeita tosin ovat, mutta ratkaistavissa. Seassa helppojakin, joiden kautta myös hankalammat aukeavat, kun tarpeeksi kirjaimia sinne tänne saa kokoon. Malliksi vaikka tämä: 
Kunta ja keskusjärjestö yhdistivät voimansa jo vanhassa kirjassa. Empimättä ratkaisu = IISAK.

Viimeviikkoista 21-piilosanaa pääsin pitkälle, kunnes pystyvihje Aurauskulmasi päin seinää teki tenän ja jäi ratkaisematta; auki on yhä. Aurauskulmasi - tuon täytyy olla lähtösanana, josta kirjaimia hyppyyttämällä ratkaisu löytyisi.

Sen risteävät sanat ratkesivat kyllä ja antoivat osviittaa: M-kirjaimella alkaa puuttuva termi. 
Se on varmaa, koska vaakavihjeen Kuolleesta leviää aistimus nenään laivan tavaratiloihin. Mieto vaihtaa puoliaan -vihjeen ratkaisuksi muodostuu  RUUMIINHAJU, josta M-kirjain pystyvihjeen ekaksi kirjaimeksi.

Komplicerad?

Mitä vielä - vaan kun ei sytytä, niin ei sytytä! Pakko antaa periksi, malttaa ja jäädä odottamaan viikon päästä ilmestyvää ratkaisua. Jos ei sitä ennen välähdä.

Näinkin voi saada jännitystä elämäänsä! 

Että huvinsa kullakin - ja joutavilla jottai.😉😥
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

  1. Viittaan tuonne alemmas.

    Julius Caesar omaksui Onni Eläkeläisen tavan puhua itsestään 3. persoonassa. Caesarin tavasta on joku sutkaus Asterixissä. Kun Onni Eläkeläinen lukee tämän, hän toteaa, että mulla on skarpit ja eksaktit lähteet :-D

    T. Juha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      saas nähä milloin Hän hoksaa käyttää monikon I pers. ! :)

      Poista