Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 14. syyskuuta 2021

Turhan tiedon kirja I

 salaperäinen kurkistus vain, samalla myös turha tiedonkorjaus Laakkosista

sillä kirjan, Turhan tiedon kirja, julkistamistilaisuus on vasta ensi viikon torstaina, 23.9.2021. 

Sitä kuitenkin tässä luen - ja hyvältä näyttää. Turhasta tiedosta olen aina pitänyt, siis tiedon viereisistä vieriasioista.

"Turha tieto on kaikkea sellaista, minkä hankkimiseen ja tutkimiseen ihmistä ajaa uteliaisuus ja tiedonjano, ei halua menestyä työelämässä tai opiskelussa. Se on se elämän syvä valtasuoni, se, mihin huomio kiinnittyy, kun perustarpeet on tyydytetty."

Eipä enempää vielä kirjasta, joka ei siis ole ilmestynyt, vaikka käsissäni onkin!

Tai josko vielä tämä turha tiedonoikaisu Saarikiville, jotka puhuvat oikeasta asiasta mutta antavat kunniankukon laulaa väärälle Laakkoselle:

"Itä-Suomen yliopiston suurlahjoittaja, autokaupalla rikastunut Erkki Laakkonen antoi ymmärtää, että yliopistojen tulisi kouluttaa ihmisiä lähinnä ammatteihin eikä tutkijoiksi (Savon Sanomat joulukuu 2009). Samalla hän on pohtinut, miten ilman filosofiaakin tultaisiin toimeen. Pian sen jälkeen Itä-Suomen yliopisto lakkautti filosofian oppiaineen."

Ei se ollut veljeksistä Kanadan Erkki, vaan Joensuun Yrjö.

Asiasta kirjoitinkin Kauppalehden blogiin 22.3.2010:

Laakkosen Yrjö I

On meidän kylän poikia, lähtöisin meidän kylältä Laakkosen perhe. Tuolla se jyrkässä kurvissa isä-Tauno perheineen eleli 40-50-luvun taitteessa.
Lahjoittaa nyt 100000 euroa Itä-Suomen yliopistolle! Samalla summalla olisi pelastanut meidän kyläkoulun - ja ei ainakaan olisi mennyt filosofialle. Sehän oli lahjoituksen ehto. Nyt menivät rahat turhuuteen ja enemmän tai vähemmän välttämättömyyteen, ainakin Yrjön lohkaisusta päätellen:

- Yliopiston tavoitteena ollut kolme miljoonaa on jo täyttynyt, mutta ilmeisesti tilille vielä mahtuu.
Kirjavinkeissä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti