Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 22. toukokuuta 2021

Opettajaksi takaisin

Ihan säpsähdin, kun postilaatikosta kaivoin tämän jo unohdetun:

Opettaja 10/2021

- En lähe. En varmana lähe sijaiseksi! aloin jäpittää vastaan sisimmässäni ja varmaan huomaamatta myös uloimmassani ulvoen.

Sen verran löi luonto lujille.

Kaikenko tämän hyvän hiljaisen ja kauniin vuosikymmenen jälkeen olisi palattava takaisin temmellyskentälle päättäjien syötiksi ja kasvattajien riesaksi. 

- Mutta entä ne pupuset? vetoili, lirkutteli sisin. 

Niin no ne. Se on jo eri juttu. Mutta en minä silti: Ne ruokailut, se astioiden kilinä, se puheen mölinä, kikatukset, kälätykset ... - E. EN!

Mutta tämä lehti? Miksi muistuttaa vielä niistä ajoista, jolloin kaikki oli Pakko!

Katellaanhan, selaillaanhan, josko jotain irtoaisi. Onneksi lehti ohuenläntä, 36-sivuinen.

  • Voisi jakaa steinerilaisen Kympin todistuksen / Nina Kurko /Unicef. - Parempi tuo kuin oma keksintö, kun jaoin keväällä yläasteelle siirtyville alioppilastodistukset. 🎒
  • Muutama valtuustoon pyrkijä, kokoomus, sydän oikealla aina. - Ei oo niin kuin ennen kun se pikkunen lainepää, kouluhallituksen pääjohtaja E. Aho seisoi punertavassa nahkatakissaan takanani opeharjoitustunnilla. Se oli sitä vimmaista oikeassa olemisen aikaa - vähän ku nykysin.👅
  • Vuoden koulu: Könönpelto. "Kaikki kaipaa opettajainhuoneen nauruterapiaa." Niinpä: Kukapa ei takaisin Ilovaaraan! 😹
  • Saman Tipulan kasvatit: Eeva Rinne, 86v, liikunnanope - Eija Huusari, 70, toimittaja. "Ensimmäinen voimistelunopettajani vaati tekemään tamburiinin tahdissa 'aaltoja' avorivistössä lähes joka liikuntatunti." Eeva ei ollut sellainen tiukkapipo. Ite olin kestävyyslajeissa. 🏃 🏃🏃🏃
  • Kasuaalisti snäpissä -otsikkoon lopetin. Ulkona lopullisesti.
Muttei sentään ihan vielä niin kuin ihana iloinen Erkki, Huopion Erkki matikan lehtorimme, pedagogi, joka tempaisi tyylillään mukaansa, osasi ja hoiti  hommansa huumorilla ja josta Rautamaan Pekka, mainio äidinkielen ohjurimme, on kirjoittanut Kuulumisiin muistokirjoituksen.

***

Hellyn,
annan lehdelle arvosanan:













Ja pudotan Opettajan paperinkeräyslaatikkoon.

 Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

  1. Pakko kyllä nostaa hattua 🧢, olit paras opettaja, mitä näinä opiskelemisen vuosina on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihla

      ja Sinä yksi reippaimmista ja reiluimmista, räväkkä.

      (mukava kuulla kun on kuullut muutakin :))

      Poista