Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 30. toukokuuta 2020

Käytännön ulkotöitä

Enemmäm luku- kuin käytännönmiehenä saa silti jotain viikonvarrella aikaan.
Pannaanpa kättentyöt jonoon, niin jälkipolvi näkee, jottei se pelkästään huuhaa ollut tämä esi-isä Juakoppi.ma
laattakivien raahaamista kottikärrillä ja asettelua saunapolulle, naapuri-Kallen lahjoittamat, aikoinaan itselleen pihakiviksi saaresta soutamat (rautakanki, lapio)
ti
ruohonleikkuun aika, epäonnistuminen* (työnnettävä)
ke
kas kas, katolle hän kiipeää, J, ja raaputtaa mökin katolta tuntitolkulla tervapahvin päälle kasvaneita sammaleita irti (rautaharja, maaliraaputinrauta)
to
liimaa talvipakkasten irrottamia kivenmurikoita sikaleksillä terassiuunin kylkeen (pursotin, sikaflex)
pe
tekee laastisekoituksen ja rappaa eli roiskii raplinkia uunin kylkeen liimautuneiden kivien väleihin, lopuksi kauniin kaareviksi muotoilee muuraamansa satsin jälkiruokalusikalla (laastisäkki, taasa, laastikauha, lusikka)

Ei Juakoppi toki ota kunniaa pelkästään itselleen, vaan jakaa sen kernaasti vuosikymmeniä toimineen ja liki yhteenkasvaneen Kehäavustajansa kanssa.

Tietysti rapatessa roiskuu ja hamaa jos suttakin syntyy, kuten se ruohonleikkuriin öljynvaihto. *Vaan epäonnistumisten häpeän hän kantaa itse, sitä ei jaa kenenkään ei varsinkaan Kehäavustajan kanssa.

Pitkin viikkoa J taivastelee kummissaan: - Outoa että näistä harrastetöistä jää pysyvä jälki heti perään, mitä ammattitöissä ei tapahtunut koskaan.

Kai tämä on sitä hyötyliikuntaa, jota talven hiihtäminen ei ollut, päättelee Juakoppimme pihasaunaa lämmittäessään haalarit nurkkaan heitettyään mårtensonia hyräillessään.

ps
ja tietysti joka päivä istutin puun
= vrt. Jean Giono. 🍁🍒🍑🍎

KIRJA-ARVOSTELUT

1 kommentti:

  1. Kaunis pihasauna! Vanhoissa rakennuksissa kyllä riittää kyllä hommaa. Oletteko muuten koskaan pohtineet lisäisikö metalliosien, kuten hormin kumioinnit kestävyyttä? Meillä on mökille saunan rakentaminen edessä lähivuosina.

    VastaaPoista