Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HuK

maanantai 4. toukokuuta 2020

Jotain jännitystä edes

tähän yksitoikkoiseen korona-aikaan hakee Mies

Jonotusta ja onnen onkimista.
- Kunpa jo aukeais ukset! Pääsis menoon mukaan. Räpinään. Säpinään.
Eli.
Joko yltäis 9000:ään?
Vai putoaako alle kasipuolen?
Mites Aasiassa yöllä, heidän päivyellään?
Katsotaas, tsiigaillaan: +0,16%. Plussalla sentään Jaappani. Nippa nappa.
DJ Shanghai +1,26%  - vau!

Perustaa yhden miehen ennakkostudion. 
Ennustelee, sottailee, spekuloi. 
Tulee tulokseen: Ihmisten sairaudet ja syövät: Orionin oston paikka. Ihmiset syövät, so. Kesko nousee. Kesä tulee: makkaraa, so. Atria, olutta, so. Olvi.

Ei käy läpi taseita, ei velkaa, osinkotuottoa; tuskin jaksaa vilkaista P/E-lukuakaan. Mies on selvästi Kyllä minä tiedän-Mies. Tiukan paikan tullen kysyy Jvonilta. Ilmankos niin usein sakkaa, mutta sehän ei johdu hänestä vaan olosuhteiden muutoksista, ympäristöstä: koska olisihan hän herranen aika myynyt/ostanut jos olisi kerrottu ettäjotta.

Vilkaisee kelloa yöpöydällä: vielä puolitoista tuntia ennen kuin taivas aukeaa. Vielä ennättäisi analysoida, hyvinkin. Vaan, kun ei tiedä mitä ja kun ei tiedä vielä, punaistako vai vihreääkö vilkkuvat numerot näytöllä kympiltä.

Ottaa turvalukulaitteen jo käteensä. 
On valmiina. 
Ikään kuin Käsi liipaisimella
Valmis pörssäämään.

ps
tosiasiassa Mies hämää itseänsä, pahoin pelkää
sairaalasta ikävämpiä uutisia päivän mittaan2 kommenttia:

 1. Huomattavasti parempi lähde on tuo https://www.piksu.net/artikkeli/tulosennusteet-1q2020 Neljä miestä noita tekee ja minä vain luen.

  "Ihmisten sairaudet ja syövät: Orionin oston paikka. Ihmiset syövät, so. Kesko nousee. Kesä tulee: makkaraa, so. Atria, olutta, so. Olvi."

  Tämä on esim. kvalitatiivisesta analyysista (noin suurin piirtein...) OP miettii myös sitä, mistä tulos syntyy, mikä usein unohtuu.

  Luvuista ihan sen verran, että Orion on kallis ja lääkekehitystä naftisti. Ihan pohjoismaista löytyy esim. AstraZeneca ja Novo Nordisk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   hyviä eväitä, kuten aina, tarjoaa jvon.
   Käykää peremmälle: https://www.piksu.net/blogs/jvahe

   Poista