Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Montako näitä nyt on menossakaan

ja missä kohti?

"Hyvästä maineestaan huolimatta Erkko oli vuosien 1874-1878 välillä myös 'juomarin maineessa', 'mennyt mies' ja 'auttamattomasti turmeltunut'." Sydämeen luettavaksi / Marjo Kuula; sivulle 83 näyn edenneen upean ulkonäköistä teosta.

"Eero kertoo, että niillä retkillä hänelle syntyi kaipuu päästä pois maalta, kun hän näki miten ihmiset elävät Pietarissa. He olivat niin erilaisia kuin maakylien ihmiset, heillä oli paremmat vaatteet, kauniimmat kasvot ja he kävelivätkin eri tavalla, kevyesti, kuin olisivat tanssinet katuja pitkin. Eero alkoi miettiä miten pääsisi muuttamaan Pietariin." Musta passi / Anita Konkka; tämäkin dok.kirja alkutekijöissä, sivulla 41.

"Alatyylisen tekstin tuottaminen jatkui, kun vuonna 1545 Luther julkaisi pamfletin 'Rooman paaviutta, Paholaisen instituutiota vastaan'. Kaikki pidäkkeet olivat poistuneet. Paavi Paavali III oli Lutherin mukaan sodomiitti ja transvestiitti. Hän kutsui paavia rouva paavi Paavaliksi." Mulkerot - Patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja / Ari Turunen; näy päässeeni jo sivulle 162.

"(Minulla on parhaillaan sydämentykytys, joka alkoi eilen illalla n. klo 21 ja on nyt siis kestänyt jo 13 tuntia. Edellinen kesti 32 tuntia, ja päättyi eilen yöllä klo 0.40. Olen kyllä nukkunut, mutta sydän hakkaa kuin reikää rintakehään ehkä n. 150 iskun minuuttivauhtia. Se väsyttää, vie voimat käsistä ja jaloista, hytkyttää koko ruumista, ahdistaa hengitystä jne.)" Sininen muistikirja / Eeva Kilpi; merkintä sivulla 39 - tätä kohtalotoveria luen sieltä täältä uudelleen.

Lisänä rokassa vielä ensilehdillä aito romaani Itä-Suomesta: Suopursu / Niina Miettinen.


Eiköhän nuilla yks samperin lunssa tokene!

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

2 kommenttia:

  1. Voisit Sarvin jäsenenä kirjoittaa jotain raflaavaa Niina Miettisen opuksesta. "Opiskelimme" yhden talven kirjoittamista samassa paikassa, sai stipendin. Canthista oli kovin kiinnostunut. Vieläkö lienee Otavalla kustannustoimittajana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      laitat sisäpiiritietoja niin sitten raflataan!

      Tuota päiväsen jutun otsikkoa rupesin tässä mietiskelemään, jotta oisko oikeammassa muodossa jos jos se kuuluis:
      'Montako näitä nyt onkaan menossa'.
      Eli siirtäs -kaan pykälän taakse päin?

      Isot ongelmat täällä ratkaistavina, huomaat. Ja joka päivä. Siinä hiihtokilsojen puuttumiset jäävät toiseks. ;)

      Poista