Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Endorfiinihöyryissä käy lastenkirja

Ei tuu viinasta. Ei tuu tupakkarullasta. Ei tuu mistään kielletystä. Niin hyvä olo kuin piiitkä-
kestoisesta hikiliikunnasta. Lupsakka. Leutotuulahteinen.
Kahen tunnin pehmennyksen ja möyhennöksen jälkeen järven jäillä sitä oikein pehmenee, lapseutuu, lempeytyy eikä viiti olla ilkeä kellekään.
Semmonen vihamiehetön olotila valtaa tilalla makailijan.

Tässä mielentilassa eipä ole liioin tarvetta tarttua romaaniloihin, tietokirjoista ja sanomalehistä puhumattakaan. TV:stä vois korkeintaan katsoa Paavo Pesusienen, Väyrystä politikoimassa ei missään nimessä, vaikka miten ois samaa mieltä noista ilmastopäästöistä, jotta autourheilu pitäs lopettaa. Kun ei sillä väliä, niin kuin ei millään tässä mielentilassa. Endorfiinihöyrylöissä.

Tässä tilassa on mitä mainiointa tarttua lastenkirjaan, maatilalta kertovaan. Että jopa on lempeitä lehmiä! Että nuokin kanat, miten ne ovatkaan noin fiksuja! Noista possuloista puhumattakaan! Possuissa on niin ihmistä niin ihmistä paljon, niitä kun kahtelee niin peiliä ei tarvita. Kahtelipa niitä luonnossa tahi sitten tässä kirjassa.

Sinkkolan possut kesällä näyttivät tältä:

 
Kirjan possut tältä:
 
 
 
Eli kahtelun alla on Paavon paheksuma traktoriralli, kun maatilan Eero perustaa traktorikoulun ja sitten lapset intoutuvat ajelemaan traktoripujottelua.
 
Tämmönen kapistus: 
 
Näillä painutaan - päiväunille.
🏂 hiihdot  12 + 20  km / 920 km//€ = 135 h

4 kommenttia:

 1. Ensimmäisen perhosen näin
  kävellessäni selvin päin.
  Keväästä silloin humalluin,
  jatkui matka nauravin suin.
  Mustarastas huilua soitti,
  siitäkös toinen autuus koitti.
  Kovin se sattui sisimpään,
  peruin lentoni etelään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   sitruunaperho kellersi hankea vasten auringon kanssa kilpaa; oli siellä lokkeja pillijäin ympärillä ja joutsenen ääni kuului kun saaren takana kuorin mandariinia.

   Poista
 2. Herrajjaestas, olet jo lähellä tonnia, siis hiihtokilometreissä.

  Suloinen kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   niin oli tiukkaa vääntöä jotta suksikin katkesi; onneksi ite ossaan vaihtaa siteet varasuksiin = ei ainakaan hiihtoneuvojen takia jää tonni vajaaksi.
   Viimesiä vuosia ja potkuja nää on ennen kuin ruumis maatuu. ;)

   Poista