Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 16. huhtikuuta 2019

On pakko kaivaa kuva

Notre Damesta

kun muinoin siellä ihan paikoilla kuikuiltiin.


Tuo suippo torni paloi ja romahti alas katon mukana.
Roihahdus TÄSSÄ

Nyt jäisi Rabelais'n Gargantualtakin tekosensa tekemättä, ja minne joutuu Hugon Quasimodo hommiin???

GRANDE CATASTROPHE!

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

6 kommenttia:

 1. Tuli mieleen Kitteen kirkonpolttajat. Kerran sieltä katosivat rännitorvetkin, joita tarvittiin tähellisiin puuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   voisit seleventää, miule jääny vieraaks koko tarina.

   Poista
  2. Rännitorvien katoamisessa joskus viime vuosisadoilla lienee ollut kyse vain siitä, että pontikankeittäjillä oli pellistä puutetta ja keksivät, mistä tiputustorvet saisi helposti. Tapausta ei kaiketi saatu selvitetyksi, mutta kansa tietää...

   Oma lukunsa on sitten kiteeläisten maine kirkonpolttajina. Pitäjässä lasketaan olleen kahdeksan luterilaista tai ortodoksista pääkirkkoa, joista vain nykyiset ovat säilyneet tuhoutumiselta. Yhden puisen luterilaisen nakersi "ajan hammas" eli se luhistui paikoilleen. Muut ovat menneet tulipaloissa, joukossa yksi kivikirkko, jolle ei otettu palovakuutusta, koska "kivi ei pala".

   Lienen ainoita maailmassa ihmettelemässä, miksi kirkkoja tarvitaan niin paljon. Koetin ynnätä oikein sormin, montako eri suuntausten kirkkoa Kiteellä tällä hetkellä on. Pääsin kahdeksaan kyläkirkot mukaan lukien. Joten valinnan varaa on, eikä rahasta puutetta.

   Ei silti, omassa lapsuuskylässäni Hoilolassa on tällä hetkellä kolme kirkkoa, luterilainen ja ortodoksinen sekä viimeksi erään lut. lahkon kirkoksi muutettu rajavartiorakennus. Asukasluku on kylässä painumassa alle sadan.

   Poista
  3. Täällä kappeliseurakunnassa ei oo kuin yks kirkko, ja sekin kiinni.

   Pian varmaan ruppeevat jmlanpalveluksia toimittamaan sen rahajmlan temppelissä eli OP-salissa. Hospoti!

   Poista
  4. Mutta siellähän on ainakin suhteessa Notre Dameen verrattava kunnantoimisto. Vieläkö se on auki?

   Poista
  5. ej

   on on, oottelee kaupungintaloks pääsyä, kunhan liityttään Kitteeseen. Kompromissina: kaupungintalo tänne. Jos ei niin sitten mausoleumiksi.

   Poista