Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 17. heinäkuuta 2018

Rollataas

ei rollaatorilla eikä rullaattorilla vaan

Urheilutietäjän kesä -lehdellä, lehdellä joka ei ulkoasulla koreile. Tässä kansikuva - lehden ainoa kuva! - semmoisena kuin se kirjekuoreen kätkettynä saapui, ikään kuin piilossa 'ethän vaan kerro kellekään'.

Monistepainos (A4) toistasataa, onhan maksaneita jäseniä 103.
Pää- ja ainoa toimittaja on varsinainen persoona, josta voi sanoa että hän taistelee viimeiseen mieheen eikä joukkojaan hevin jätä:
"Tammi-helmikuussa henkeäni kuitenkin ahdisti toistuvasti lähinnä kävelylenkeillä, ja lopulta otin yhteyttä Orimattilan terveyskeskukseen. --- mittaukset antoivat metsässä olleita arvoja --- siirto Meilahteen, jossa tehtiin Pyeongchangin talviolympiakisojen avajaispäivänä sydämen läppäviankorjausleikkaus. --- läppävika voi olla täysin oireeton ennen kuin aiheuttaa tukehtumiskuoleman. --- lääkärin mukaan tuo kohtalo olisi odottanut minua parin vuoden sisällä.
Saamieni sairaalapaperien perusteella ilmeisesti synnynnäinen läppävikani oli tiedossa, mutta minulta tuokin oli unohtunut."

Että noilta pohjilta tämä Urheilutietäjien jäsenlehti ykkönen, kakkonen sitten joulun alla. Pakon edessä on päätoimittaja, ekonomi Vesa-Matti Peltola, 51 v: '--- kun muut Suomessa eivät tee kunnollisia urheilualan lehtiä, minulla ja ylipäätään meillä urheilutietäjillä on entistä suurempi velvoite väsätä moinen itse.'

Melkoisen ruoskinnan alla hän itseään pitää, ja niinpä ei ihme jos siima ainakin hipaisee jos ei pureudu muidenkin nahkoihin: Anssi Kukkonen saa pariin kolmeenkin kertaan huomautuksen väärinmuistamisesta ja omanapaisuudesta sekä varsinkin lehtimieseläkkeestä. Urheilijaeläkkeistä narisijat, nuo 'miksei kaikki olympiavoittajat saa', harjataan siinä ohessa Mieto-Virén-Härkönen -esimerkillä: 'Kumpikin tienasi pitkään todennäköisesti suunnilleen yhtä paljon kuin saman ajan vuori- tai ainakin kauppaneuvokset --- Mieto, Virén ja muut niin sanotut amatöörit eivät kuitenkaan maksanet veroja kuin murto-osan. --- Entä Arto Härkönen, jolle myönnettiin 2015: Arto Härkönen tuskin olisi ollut ykkönen Los Angelesissa 1984, ellei iso joukko sosialistisista maista olisi jäänyt pois'.

Säkävoittajiakaan tai säkällä kisoihin mukaan päässeitä turha palkita, kuten Ukkola, Ylipulli mm. . Onneksi he saavat vain puolikkaan urheilueläkkeestä eli 670 euroa/kk!

Entäs Helsingin olympiastadionin 250 miljoonan remontti! Ei heru myötätuntoa urheilutietäjältä:
'Ratojen ja kenttien käyttötunnin hinta on varsin huikea, kun oikeaa käyttötarvetta on vain muutamia kymmeniä tunteja vuodessa.'

Tuleepa mieleen Peltolan suorasukaisuudesta jopa Juoksija-lehden Tapio Pekola, joka puraisi kipeästi ja monesti löllöytynyttä urheiluporukkaa päättäjistä kenttämiehiin, tosin jotenkin laajakaarisemmin antiikin ajat mukaan lukien.

Napsataas lehdestä vielä ralliautoilukin mukaan, eli 'Tuupovaaran' Ari Vatanen:
'Yksi hänen lapsistaan on kertonut isänsä olleen ankara ja äkkipikainen kasvattaja, joka ei vitsaa säästänyt. Joskus muistan kuulleeni myös tuumailun siitä, että Vatanen käy Suomessa lähinnä kinastelemassa kesämökkinaapurinsa kanssa. Haastatteluissa ja vastaavissa Vatanen on antanut itsestään tyystin toisenlaisen kuvan.'

Kun taas Juhani Tamminen on Tamminen vain estradilla ollessaan, mutta oikeassa elämässä ihan sympaattinen Juhani, josta ESS:n toimittaja Hoikkala lentokonematkan aikana sai yllättävän positiivisen käsityksen: "Mediapersoona Tammisen esiintymisiä en enää paljon seuraa, mutta vieressäni istuikin siviili-Tami, jonka kanssa oli miellyttävä käydä asiallista lätkäkeskustelua."

Että sill viisii!
Ja täll:
Urheilutietäjän kesä 1/2018 on muuten myös aivan erilainen (nippeli)tietolehti kuin mitä tämä yo. hönkäisy antaa ymmärtää.

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös


4 kommenttia:

 1. Arvoisa urheilumediakommentaattori hikkaj

  Ihan aluksi haluan sanoa, ettei se Arto Härkösen vika ollut, jonsei kommarianaboliheittäjiä päästetty kisoihin.
  Niidenpä kesken kilpailu käydään, kutka paikalle ovat tulleet.
  Itkupilleille ei metallija jaeta !

  Sama ehto koski myös naisten keihästä, ja Tiina Lillakin hopeaa, samoinkuin Juha Tiaisen moukarikultaa. Ynnä Ronssi-Rykkaren aitamitallija !

  Ja jos on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja muistorikas Helsingin Olympiastadion kallis kohde, niin mitä maksavatkaan Suomen noin viisi kansainvälisen mitan hyppyrimäkeä sekä lukuisat pienemmät työräät ??

  Mäkiä on enemmän kuin mäkihyppääjiä Suomessa. Mutta ovatko senttiäkään ite maksaneet rakentamis- ja ylläpitokuluista !
  Kysyn vaan !!

  Kun tuulimyllyvoimaloita on valtion tuella rakennettu jumalattomat määrät maisemia pilaamaan, niin eikös voitais semmosta propellihyppelyä ruveta lanseeraamaan ulkomaanpelleillekin.

  Ensteksi hyppääjä kiipeää sinne tuulivoimalan huipulle kahteensataan metriin. Sitten hivuttautuu propellin siiven kärkeen ... ja vot !
  Lentoradan pituus mitattaisiin, ja pisimmälle hengissä selvinneet palkittaisiin ... tuulisähköpalvelusetelillä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   niin ja eikös LA-kisa ollut paljon puhtaampi kun tippavaaralaiset pysyivät muuriensa takana!

   Noista hyppyrimääristä Peltola näyttää olevan kanssamieltäsi.
   (Ämeriäkkylän Patamäellä oli muuten aikoinaan 50 metrin hyppyri; uskalsin laskea sen alastulorinteen muutamana talvena ja muutaman suvena kiivetä rappuset torniin, ennen kuin puinen hyppyymäki purettiin. Yosuke Eton huippuaikoina rakennettu.)

   Poista
 2. Arvoisa kisapuritaani -hikkaj

  Jos pysyivätkin tippavaaralaiset poissa enkelikisoista, niin kyllä puhtoisimmat kisat pidettiin Tippavaaran pesäpaikassa Moskovassa neljä vuotta aiemmin :-)

  Yhtään positiivista dopingtapausta ei tiettävästi paljastunut, ei vaikka KGB ja NKP:n Keskuskomitea omasilmäisesti jokaisen urheilijan tarkastivat.

  Jopa keihäänheitossa ja kiekonheitossa oikein mittanauha-silmäpeli-
  tuplatarkastus !
  Ja keihäässä vieläpä tuulitunnelivarmistus !

  Olihan Leonid itse omaäänisesti avannut kisat repliikillään: O O O, O O !

  Kun on järjestäjillä ja kilvoittelijoilla rehellinen mieli ja puhtoinen omatunto, ja on kaheksais käsky alati mielessä, ei douppausproopuskoita tarvita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   tuontapaiseen moskovalaiseen oikeudenmukaisuuteen ja oikeudenkäyntiin näytti Rumppikin luottavan enemmän kuin omamaalaiseensa illegaalisuuteen...

   Poista