Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Emaljeerattu pottu kuin miehen hattu


Pääsiäisen alla
III Hiljaisen viikon ehtoosananen - kellokeskiviikkona

Ukki etenee kovaa vauhtia lapsenhoitokirjaopinnoissaan, yli tarpeen jopa:
"Kun lapsi on 8-9 kuukauden vanha, voipi sen opettaa istumaan astialla. Astia ei saa olla terävä- ja kapeareunainen, vaan reunan pitää olla leveän ja litteän, ja tulee sen suuruudeltaan olla sopiva, niin ettei lapsi painu sisään. Viime aikoina on ruvettu käyttämään varsinaisia lasten astioita, jotka muodoltaan ovat kuin korkea miehen hattu ja seisovat jotenkin tanakasti. On kuitenkin aina välttämätöntä seistä lapsen luona varomassa sitä kaatumasta.  Tätä ei tule tehdä ainoastaan pelosta että astia voi särkyä ja vahingoittaa lasta – jota vois välttää käyttämällä rautapellistä tehtyä astiaa (mieluummin emaljeerattua) – vaan on se tehtävä siitä syystä, että jos lapsi kerran saa kaatua astian kanssa, niin vaikuttaa se usein semmoisen pelon lapsessa, että sitä sittemmin on vaikea saada istumaan astialle ja pitkän ajan vaiva sen puhtauteen opettamisesta mene hukkaan."
Tämän ukki taitaa; hänhän päivittäin käyttää ja täyttää astiaa, eli tätä blogipottua, jota hän potuksi kutsuu, vaikka kaupunkilaisempi nimi taitaisi olla potta.
On vakuuttunut:
- Tämän hommelin kanssa ei aikanaan ongelmia tule!


_________KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti