Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Pietarin opas I - L (vappu/t/v/oivotuksin)

I  = Iisakinkirkko
J = Jääkiekon MM
K = Kulkukoira-kapakka
L = Lenin

Takana Iisakinkirkko

Iisakinkirkko, kuten sanottua eivät nämä moneen kertaan rampatut rakennukset enää juuri katsetta käännä, mutta siinä nuo ohessa vilahtelevat niin kuin upea hevoskenkämäinen Kazanin katedraalikin Nevskillä.
Kommunismin aikana ei Iisakissa jumalanpalveluksia saanut pitää sen enempää kuin muissakaan temppeleissä: ateismin museopalvelussa oli kirkko, jossa sadalla kultakilolla voidellun keskikupolin (101 m) heilurin liikkeistä pääsi maanpyörimistä havainnoimaan. Nyt tuo Foucault’n heiluri on viety vissiin toiseen museoon turistivirtojen ja jumalanpalvelujen tieltä.

Jääkiekon MM-kisailu alkaa nousna viikolla 6.5. Pietarissa, joten siinä mielessä kirjallisuusmatkamme ajankohta ei osunut nappiin. Olisihan ollut kiva katsella A-sarjaan nousseen sukulaiskansa-Unkarin otteita Suomea vastaan 11.5. - toki tuonne vielä ennättäisi: matkaa nelisensataa kilometriä eli jokunen vähemmän kuin Helsinkiin.
Mutta onhan siellä hallilla palloiltu ja pari TSKA/Jokerit-matsia nähty. Tyydymme teeveehen.

Kulkukoira
on Taideteiden aukion ja Puškinin patsaan kulmilla sijaitseva
     kapakka,
missä matkamme päähenkilö
Anna Ahmatova kulutti aikaa
Stalinin rautakoura-aikoina runojaan lukien, viinaakin viljellen, ja minne epäsuosioon joutuneet taiteilijat kokoontuivat.
 Kulkukoirassa muutamalle seurueemme jäsenelle Leningradin piirityksestä hengissä selvinnyt mummovähä ylisti Mannerheimia Laatokan Elämäntien ylläpidosta ikään kuin salaa sotakumppani Hitleriltä.
Psst
tämä vielä salaisuutena, vain meidän kesken ja hys hys ...
Matkanjohtaja Penalta on lähiviikkoina ilmestyvä romaani opiskeluaikojensa Pietarista,
mutta siitä on kaiketi vielä vaiettava, vaikkei JS enää huoukaan. 
Siksi vain näin pieni mutta ryhdikäs kuva
Kulkukoiran ovelta.
Lenin - vieläkö Vladimir Iljitšistä jotakin? No tämän verran että patsaat on kaadettu tarkoin kaupungista. Yksi sentään on jäljellä - pilkattavaksi? - Suomen aseman aukiolla, jonka laitaan Allegro pyyhältää Helsingistä kolmessa ja puolessa tunnissa: lähellä, niin lähellä meitä on 5 miljoonan kaupunki, missä ei katseltava/kokeiltava lopu!
Takana Suomen asema

- Klara vappen, kaikki yökläiset!
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7


3 kommenttia:

 1. Hauskaa vappua, hik... hik... hik--ka

  VastaaPoista
 2. Toivotan hyvää ja lumetonta vappua!

  VastaaPoista
 3. EJ + mp

  Kiittelen.
  Tämmösessa ryminässä kävimme: http://uusi.voima.fi/blog/kulttuuriartikkeli/opettajan-kesaloma/

  VastaaPoista